Hogyan tovább a következő síszezonban?

A síturizmus piacán dolgozókban, de a síelést kedvelőkben is, sok jogos kérdés merülhet fel. Mivel lehet felkészülni a várhatóan izgalmasnak ígérkező síszezonra?

Továbbra is símaszkban maradunk!  – Kép: Ilovszky Rita/ Skioutlet.hu

Terv szerint, a  nyár első hónapjában indítjuk körinterjúnkat, amikor is megkérdezzük a hazai sípályák üzemeltetőit, különböző síszakmai szervezetek képviselőit, síiskolák vezetőit, illetve utazási irodák és nemzeti turisztikai képviselők vezetőit: ők miként terveznek előre, miben látnak lehetőséget az izgalmasnak ígérkező 2020/2021-es síszezon vonatkozásában? A válaszokat külön cikkenként közreadjuk.

Milyen változások várhatók általánosságban? Különösen a magyar síelők – akik száma már közel 600 ezer –  merre indulna, kivel, és mikor, hány napra, hányszor?

Milyen formában lenne a leghasznosabb egy esetleges állami támogatás a szabad levegőn végezhető sportok, így a sísport népszerűsítésében, elsősorban a jövő generációk megnyerése vonatkozásában?

A riportok sorozatban kerülnek közlésre. A válaszadóknak nem könnyű, hiszen az általános igényváltozásokon felül, a várhatóan elhúzódó járvány is erősen befolyásolja a jövőt – de gondolkodni nem árt előre!  A körinterjú zárásaként egy összefoglaló cikkben kiemelésre kerülnek a legérdekesebb és legfontosabb megállapítások. 

A hazai műanyag sípályákra is nagy igény lesz a továbbikban – ez biztosra vehető!

A körinterjú kérdéseit klaszterünk elnöke állítja össze, a válaszokat, azok szerkesztése után honlapunkon közreadja. A kérdések összeállításában a szerző köszönettel várja a segítséget a feher(kukac)skioutlet.hu címen.

Gondolkodjunk közösen!