Hol síelhetünk a hétvégén?

A meleg idő ellenére több hazai sípálya is várja a havas sportok szerelmeseit. A jó hír, hogy valószínűleg kisebbek lesznek a sorok.

Eplényben és Mátraszentistvánban – köszönhetően a korábbi bőséges hópótlásnak – van elegendő hómennyiség, így a síelés feltételei továbbra is adottak. Mindkét helyszín úgy tervezi, hogy legalább március 15-ig nyitva lesznek, vannak hótartalékok és biztosnak tűnik, hogy jövő hét közepétől már újra havat tudnak gyártani.

Sátoraljaújhelyen is sok havat tudtak gyártani, ezen felül nagy segítség, hogy az országon belül jelenleg ez a vidék a leghidegebb, így az olvadás mértéke sem olyan jelentős. Itt is várják a sízőket!

Az eddigiekhez képest várhatóan kevesebben lesznek a sípályákon, így a felvonóknál a sorok kisebbek lesznek.

Kékestetőn pénteken reggel, a meleg és szeles időjárás miatt a pálya állapota hószegény, de még síelhető. Itt a szombat, vasárnapi nyitva tartás még kérdéses.

Visegrádról Gutbrod Rezső írja:

Éjszaka elállt az olvasztó szél, így megmenekült mini gleccserünk!

Sok csodát megéltem már ezen a hegyen, de a tegnapi olvadás után még én is kételkedve néztem a mai nap elé. Ilyenkor nincs mit tenni, várni kell reggelig. És lőn csoda, elállt az olvasztó szél, folyamatos a felvonó nyomunkon a hó, és a pálya alsó, pár foltját leszámítva, összefüggő a fő pályánk, sőt a mindig problémás bébi pálya mutatja legjobb arcát. Persze tegnap sokat dolgoztunk ezért a pályán, és még ma is fogunk, de biztató a tőlünk É-ra álló hideg levegő, és annak beszivárgása, mert nem engedi fel a meleget, a déli országrészből. Jövő hét elején, még havazás is lehet ebből a különleges helyzetből.

Ma is, 9-19-ig leszünk nyitva az 1/A és ingyenes bébi pályákkal. A 2/A pálya alja, már csak oktatásra használható. Működik a kölcsönzőnk, a sí és sb iskolánk (+36303905972), és a külső kiadó ablakos büfénk is. Bátran el lehet indulni hozzánk még munka után is, meleg sárga fényű lámpáink különleges hangulatot teremtenek. Fontos, hogy nálunk lehet látni a kamerákon a látogatottságot is. 1-es és 3-as kamera 1/A pálya, 4-es kamera 2/A pálya, 5-ös kamera bébi pálya. Beltereken szájmaszk, kültéren 1,5 m-es távolságtartás kötelező, sorállásnál legalább csősál legyen!

Folyamatos nyitva tartást tervezünk, így a hét végén is lehet jönni csúszni hozzánk, reméljük nem jön közbe semmi, és beválnak az előrejelzések. Minden reggel jelentkezek friss hírekkel, érdemes indulás előtt azért tájékozódni.

Várunk minden sportbarátot szeretettel!
Kérjük osszátok meg híreinket ismerőseitekkel is, köszönjük!

Üdvözlettel:

Gutbrod Rezső síoktató

Bánkúton szerda volt az utolsó süzemnap, de még jön kutyára dér!

A sípálya üzemeltetők abban bíznak, hogy hamarosan visszatér a télies időjárás.