Holnapi nappal lezárulhat a hazai síszezon

Korán indult a hazai síszezon, december 2-án Sátoraljaújhelyen 30 centiméteres természetes hóval kezdődött a hazai síélet.

Képre kattintva galéria nyílik a decemberi havazásról a Vasas Síháznál

A februári, valóban rendkívüli meleg hónap azt a hamis képet adja, mintha az egész tél gyenge lett volna, pedig nem! Országos havazás volt már december elején, a Magas-hegyi sípálya már december 2-án kinyithatott. Régen volt arra is példa, hogy mondjuk a Normafánál három különböző időben jelentősebb hó hullott! December 8-án 53 cm természetes hóban került sor az Anna-réti kápolna megáldására!

Ekkora hó esett Normafánál idén decemberben! / Fotó: F. Gy.

Az igaz, hogy ennek a hómennyiségnek jó része elolvadt, azonban karácsony előtt újabb jelentős havazásra kerül sor, melynek vastagsága újabb 25-30 cm volt. Csodás havas képekben itt gyönyörködhetünk.

A két ünnep között újra meleg időszak következett, azonban januárban újabb, de kisebb havazás fehérítette ki tájat. Szóval az ország egyes pontjain viszonylag jól indult a síszezon. Sajnos azonban a február brutálisan meleg volt és még a két legkomolyabb hópótlással bíró két hazai síterep is idő előtti zárásra kényszerült.

Az idei szezon újra bebizonyította: Hóágyúk nélkül már megszűnt volna itthon a síélet!

Összesen négy hazai sípálya tudott működni.

Üzemnapok száma: Mátraszentitván (73), Eplény (72), Sátoraljaújhely (32), Visegrád (28).

Elsőként az eplényi Síaréna zárt be, holnap (február 25-én, 15:30-kor) sajnos a mátrai Sípark is bezár. A Sípark mai közleménye szerint: Nagyobb havazás esetén, március közepéig, újra nyitjuk a sípályákat!