Hosszú szezon várható Visegrád/Nagyvillám síterepén

A korai havazásnak hála és az időjárás előrejelzések alapján akár rekord hosszúságú szezon is lehet sok hazai síterepen.

Szombaton többször, az M1 élő kapcsolásban, 6 perces riportban jelentkezett be ahol Gutbrod Rezső üzemeltető, síoktató nyilatkozott. A tavalyi szezonban készült drónos videón pedig  jól látható a Duna melletti síterep.

Visegrádon a nyitvatartási rekordot az 2010/2011-es síszezon tarja, 80 nappal.  Az elmúlt síszezon 73 nappal a második leghosszabb szezont adta. A korai szezonkezdetnek köszönhetően remélhetőleg elérhető válik akár a 100 napos vágyálom üzemnap.

A síelők honlapja táblázata azokat a havas napokat mutatja be (9 évre visszamenően), amikor az adott síterepen legalább egy lift üzemelt.

Gyermekek részére készített pecsételős, 16 oldalas füzettel találkozhatnak az ide látogatók. A füzetben megtalálható a 10 pontos sí-kresz, különböző színező játékos feladatok is!

A héten további kisebb havazás várható, pénteki egynapos melegedés után pedig újabb erős lehűlés várható. Ekkor már a hóágyúk is beüzemelésre kerülhetnek! Esténként kivilágított sípálya biztosítja a hosszú nyitvatartási napokat.

Webkamerák itt:

http://www.visegradsipalya.hu/webcam/index3.html