Jó példák: hogyan lehet a síiskolákat egész évben működtetni

Azok a gyermekek, akik a sísportot már megkedvelték, egészen biztos, hogy fokozattan vágynak a sportolásra a téli időszakon kívül is.

A képen ugyan éppen ülnek a gyerekek, de előtte feltekertek Budapest legmagasabb pontjára, a János-hegyre

Kép: Pasaréti Síiskola

Cikkünk egy vidéki és egy budapesti síiskolán keresztül igyekszik röviden bemutatni, mennyiféle lehetőség kínálkozik arra, hogy a síiskolákban síelő gyermekek és szülők akár közösen is sportolhassanak. Szerencsére a pandémia harmadik hullámának a végén járunk. A fokozatos nyitás lehetővé teszi, hogy egyre szélesebb körben, a legkülönbözőbb sportok közösségi élményét megélhessük.

Májusban dönt a kormány arról, hogy megtarthatók-e a nyári táborok – mondta el Gulyás Gergely a tegnapi kormányinfón.

Amennyiben a jelenlegi pozitív tendencia folytatódik, akkor egészen biztos, hogy nagy kereslet lesz a nyári táborokra!

Az egyik legrégibb síiskola, a Dorogon üzemelő Sítechnika igazán színes programot kínál: e-bike és normál bringa túrák, kalandtáborok, élménytáborok és „túlélő” táborok.

A budapesti székhelyű Pasaréti Síiskola nem csupán a műanyag tanpályán várja a csemetéket, hanem Zamárdiban lévő vízi bázisán is. A táborok programjáról itt találhatók a részletes információk.

Zamárdiban lévő táborhelyszín /Kép: Pasaréti Síiskola fb.

Hazánkban jelenleg 31 különböző helyszínen működik síiskola, a legtöbb helyszínen nyári programot is kínálnak. Az összes síiskola térképen megtalálható, elérhetőséggel együtt.