Kékesen kabinos felvonó épülhet! Mátra hamarosan megkaphatja a kiemelt turisztikai fejlesztési térség státuszt.

Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója: a Magyar Turisztikai Ügynökség mindenképpen támogatni fogja a Mátraházáról induló, Kékestetőre érkező, négyévszakos kabinos felvonó megépítését.

Klaszterünk még a nyáron Galyatetőre invitálta a Felső-Mátrai térség turisztikai vállalkozóit és a “Mozgalom a Mátráért” elindítóit.

Az együttgondolkodás meghozza a maga gyümölcsét: még ebben az évben a kormány elé kerülhet a kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válást támogató előterjesztés .

(b.-j): dr. Guller Zoltán MTÜ vezérigazgatója, dr. Bujdosó Zoltán EKE rektor. h; Kőrösi Péter Sípark ügyvezetője és Horváth László a térség országgyűlési képviselője megtekinti az épülő négyüléses síliftet a mátraszentistváni Síparkban.

Fotó: Lénárt Márton/ Kékes-online/

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője meghívására, Kékestetőn és Mátraszentistvánban terepbejáráson vett részt dr.Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, aki elmondta: még ebben az évben a kormány elé kerül a kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válást támogató előterjesztés. Ezzel a címmel jelentős, több tízmilliárd forintos pénzügyi forrás járhat, melyet az önkormányzati és állami tulajdonban lévő turisztikai szolgáltatások és termékek fejlesztésére, valamint a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére lehet fordítani.

2015. november 13.  30 cm-es első hó Kékes nyugati sípálya

A kabinos felvonó hossza kb 1.800 méter hosszú lesz.  A felvonónak nem csak a sízők örülhetnek!

Leginkább a környezetvédők örülhetnek, hiszen egy csendes üzemmódú, elektromos meghajtású, és károsanyag-kibocsájtásmentes közlekedési alternatíva valósulhat meg.

A mai napig csak gépkocsival és busszal lehet feljutni a kicsiny kékesi parkolóhoz, melyet hétvégenként sokszor le kell zárni Mátraházánál. A négyévszakos kihasználtságot biztosító kabinos lift egész biztos, hogy nagy népszerűséget ad télen- nyáron.

Klaszterünk aktívan lobbizik a projekt mellett és szerencsére egyre többen ismerik fel ennek a jövendőbeli beruházásnak a környezetvédelmi és turisztikai jelentőségét. Későbbiekben beszámolunk a további fejleményekről.

Kékestető, északi sípálya 2017 áprilisának végén

Forrás: Kékesonline