Kékestetőn tartotta éves közgyűlését és nemzetközi partnertalálkozóját klaszterünk

A Kékestetői vendégházban, a Kékestető Nonprofit Kft. jóvoltából rendeztük meg klaszterünk évi rendes közgyűlését. A közgyűlés utáni partnertalálkozó fő témája a hazai négyévszakos hegyvidéki- és síturisztika megerősítésének kérdései, illetve a szlovák-magyar hegyvidéki partnerkapcsolatok kiszélesítésnek lehetőségei voltak.

Meghívott partnereinkkel együtt közel félszázan voltunk

A partnertalálkozót megtisztelte a sportért felelős államtitkár, dr. Schmidt Ádám kabinetfőnöke, Berkó Lajos is. Beszédében aláhúzta: a síelésnek, a téli sportágaknak nagy jelentősége van a családi kapcsolattartásban, a gyermekek egészséges fejlődésében is. Schmidt Ádám államtitkár azt a gondolatot tűzte a zászlajára, hogy sportnemzetből sportoló nemzetté alakuljon a magyar társadalom. Ebben óriási szerepe lehet a a téli sportoknak és szabadidős tevékenységeknek – emelte ki Berkó Lajos.

A közgyűlésen a helyi önkormányzat képviseletében jelen volt Hiesz György Gyöngyös polgármestere is, aki hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a négyévszakos hegyvidéki- és a téli sportok népszerűsítését, ezen keresztül jelentős mértékben fejlődhet a hegyvidéki turizmus.

Az EgerTv 3 perces híradása a lenti videóban.

A GyöngyösTV Híradójának egyperces beszámolója 0:40-től a lenti videóban.

Dr. Fürstner József a Magyar Sí Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy síszövetség a versenysport mellett nagyobb hangsúlyt szeretnének adni a szabadidős síelés számára, hiszen a több mint félmillió hazai síelő egy igen erős bázist adhat, akár a versenysport számára is.

Fehér Gyula, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke a megjelent partnerek számára elmondta: a tizedik évébe lépő klaszter tagjai elkötelezettek az olykor talán kevésbé értékelt hegyvidéki turizmus fejlesztései mellett. A tavalyi esztendő egyik legnagyobb közös sikere a Normafánál megvalósult, technikai hógyártás által biztosított sífutó- és szánkópálya megépítése volt, mely kitűnő példát ad a további fejlesztések vonatkozásában.

Szlovák-magyar határmenti kapcsolatokban rejlő lehetőségek kiemelt téma volt

A partnertalálkozó kiemelt témája volt a szlovák-magyar hegyvidéki, négyévszakos turisztika fejlesztési lehetőségeinek kérdése. Az INTERREG pályázati lehetőségeiről az Equinox Kft. képviseletében dr. Guthné Pap Kinga tartott angol nyelvű előadást, melyet igen nagy érdeklődéssel figyeltek a megjelentek.

A nemzetközi partner találkozót Fehér Gyula elnökölte

A TechnoAlpin egy háromfős stábbal érkezett Olaszországból illetve Szlovákiából, Simon Wolkan területi vezető érdekes előadása, bemutatott videói látványosan szemléltették az iparág eredményeit. Michal Krolak, a Donovaly ParkSnow fejlesztési igazgatója videón bemutatta a napokban elkészült legújabb videót, mely a nyári lehetőségek tárházat mutatta be.

A kékestetői közgyűlés és partnertalálkozó másnapján a tagok egy része Galyatetőre látogatott, ahol Dr. Fürstner József a síszövetség elnökének és Mikó Gergely síszövetség elnökségi tagjának vezetésével, a sífutók képviselőivel közösen megtekintették a sífutó- és biatlonpályát. Az elnök közös gondolkodásra ösztönözte a megjelenteket a későbbi fejlesztési lehetőségek kérdésében.

A HEOL (Heves vármegyei hírportál) a helyszínen járt, a beszámoló itt elérhető.

A Gyöngyös ma beszámolója itt olvasható.