Klaszterünk sajtótájékoztatójára készülünk

Kép: Magas-hegy hóágyúzás alatt (Sátoraljaújhely)

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  közös sajtótájékoztatót szervez. Révész Máriusz kormánybiztos és Fehér Gyula,  klaszterünk elnöke a magyarországi sípályákon tervezett fejlesztéseket mutatja be.

A tájékoztató előtt aktuális hírekkel jelentkezünk azokról a  síterepről, ahol a hópótló berendezéseknek köszönhetően már lehet sízni!

Sátoraljaújhely:

A Zemplén Kalandpark területén már 3 sípálya várja a téli sportok szerelmeseit.

2016. december 7-én ünnepélyes keretek között került sor az I-es és a II-es pálya valamint a sí múzeum névadó ünnepségére. Az I-es pálya Homonnay Nándor míg a II-es pálya Dr. Boda Pál nevét viseli. A régi sí ház – amely most már sí múzeum – Homonnay Nándor nevét kapta.

A téli időszakban a sípályák mellett 11 darab hóágyú dolgozik, hogy megfelelő mennyiségű hó legyen a felnőtt- és gyermek pályákon.

A pályák felső szakasza 200 méteren fekete, 1,3 km-en piros és 400 méteren kék szakasszal rendelkezik. Az I-es pálya műanyag borítása kb. 402 méter hosszan fedi a pályát. Az I-es pályán fekete- piros és kék nehézségű szakaszok találhatóak, míg a II-es pályán fekete és piros nehézségű. Az I-es és II-es pályát összekötő szakasz a gyerekpálya.

A liftek száma 5 darab, melyből egy függőszékes kötélpálya és 4 db tányéros felvonó biztosítja a vendégek kényelmét.

2016. december 10-én megnyitottuk az I-es sípályánkat.  A 11 darab hóágyú folyamatosan dolgozik, ezért kb. 50-60 cm tömörített hó várja az I-es sípályán a téli sportok kedvelőit. Az I-es és II-es pálya közötti összekötő szakasz továbbra is síelhető. Ha az időjárás engedi, pénteken elkezdődhet a II-es pálya hóágyúzása is.

A libegő és a pálya melletti felvonók is üzemelnek. A sípálya hétfőtől vasárnapig 9:00-tól 16:00-ig tart nyitva.

Aktuális információk a Zemplén Kalandpark honlapján találhatóak.

Sátoraljaújhely / webkamera:

http://www.zemplenkalandpark.hu/index.php/webcam

Visegrád:

http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/penteken-esti-sielessel-nyit-visegrad/

Visegrád / webkamera:

http://visegradsipalya.hu/webcam/index.html

Kékestető:

Kedves Látogatók!

Tájékoztatunk mindenkit, hogy Kékestetőn az összes hóágyú üzemel. A gépek dolgoznak ,hogy a legjobb minőségű pályákat alakíthassuk ki a vendégeinknek. A sípálya még nem nyitott meg, a felvonók még nem működnek de már csak napok kérdése. Addig is az idei szezonra vonatkozó jó hír ,hogy növeljük a parkolási lehetőségeket. Létrehoztuk a Kékestető mobilapplikációt is ami változatos kedvezményekre jogosít mindenkit aki letölti és újra aktív Facebook és Instagram oldalunk is ! Tovább fejlesztettük a webkamera rendszerünket is ami most már folyamatos élőképet közvetít így mindenki aktuális és valós helyzetet lát rajta.
Fejlesztettük weboldalunkat is,hogy a lehető legtöbb és leghitelesebb információt juttathassunk el az érdeklődők részére.

Kékestető / webkamera:

http://kekesteto.hu/webkamera/

Kedvezményre jogosító mobil applikációnk elnevezése az áruházakban: Kékestető

 Mátraszentistván:

Tervezett nyitás: 2016. december 17. (szombat)

A terveink szerint és amennyiben a hideg órák száma is kedvezően alakul a hógyártáshoz, szombaton megkezdődik a 2016/2017-es síszezon! Várhatóan megnyitjuk a Sípark felső részét: 5-ös, 6-os pályákat, a Síoktató Park-ot, és a hozzájuk tartozó sílifteket.

NYITÁSI AKCIÓ, FÉLÁRON STARTOL A SÍSZEZON! Az első napon 50% jegyár kedvezménnyel szeretnénk kedveskedni a szezon első lesiklóinak! Szeretettel várjuk tehát minden kedves síbarátunkat a Sípark pályáira!

*Az AKCIÓ részletei: a kedvezmény kizárólag a nyitási napon, az előszezoni napi és félnapos jegyekre érvényes, illetve azok kedvezményes típusaira (diák, gyerek, nyugdíjas, nagycsaládos) is igénybe vehető. A kedvezmény a többnapos, esti sízés vagy szezon bérleteire nem érvényesíthető!

A Sípark érvényes jegyárai megtalálhatóak a weboldalunkon: http://www.sipark.hu

Mátraszentistván / webkamera:

http://tv.sipark.hu/

Médiapartnerünk cikke:

http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/a-2016-2017-es-szezon-fejlesztesei-a-matraszentistvani-siparkban/

 

Eplény:

Éjszakára a meteorológusok mínusz fokokat írnak, így folyamatosan tudjuk ágyúzni a pályákat, frissíteni a hóréteget!

További pályák behavazása várható a napokban!

Holnap lehet számítani a négyüléses ülőlift működésére, az A1-es és T1-es pálya nyitva tartására.

Eplény / webkamera:

Élőkép

SÍÚTLEVÉL JÁTÉKUNK:

Indul a Mondial Assistance Síútlevél nyereményjáték!