Könyvbemutató: Lehet-e sízni a Kárpátok alatt?

Jeszenszky Géza történész, volt külügyminiszter és Neidenbach Ákos hegymászó oktató, síalpinista közös könyvének bemutatója lesz Budán, a Hegyvidéken.

2017. december 12-én (kedd) 18:30-tól a Virányos Közösség Házban kerül sor a könyvbemutatóra, dedikálásra.

A sok képpel illusztrált könyv – mely közel 200 oldalas – három  fő részből áll:

I. A magyar sísport története napjainkig (J.G.)

II. Nemzedékem sítörténete (J.G.)

III. Egy síző alpinista tapasztalatai (N.A.)

Neidenbach Ákos:

A két szerző különleges idő- és térbeli utazásra hívja olvasóit több mint száz év magyar sítörténetét áttekintő könyvében. Sítechnikai szakkönyvek, síkalauzok már a múlt század első évtizedeiben is megjelentek, de ez az első kötet, amely a Kárpát-medence magyarságának sísportjáról történeti összefoglalót ad. A „Képek a magyar sísport történetéből” alcímet viselő könyv korabeli dokumentumokat, fényképeket válogat, a precíz és pontos történeti áttekintés mellett anekdotákat, hiteles katasztrófatörténeteket is közread. Megtudhatjuk, mit tettünk Trianon előtt és a bécsi döntések lehetősége nyomán a Tátrában vagy Erdélyben, hogy kiépüljenek a sísport feltételi.

A könyvbemutató végén a szerzőkkel személyesen is beszélgethetnek a jelenlévők.  A könyv a helyszínen is kapható, ugyanúgy mint:  Chernelházi Chernel István halálának 95. évfordulója alkalmából 100 darab sorszámozott példányban megjelent: Chernel István – A Lábszánkózás Kézikönyve, eredetileg 1896-ban kiadott könyve is.

A szerzőkkel Fehér Gyula a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke beszélget.

Belépés díjtalan, regisztráció nem szükséges. Parkolás díjtalan az utcán.