Kormányinfo a nyári táboroztatási lehetőségekről

Gulyás Gergely a miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a mai kormányinfón tájékoztatta a sajtó képviselőit a hétfőtől életbelépő kijárási korlátozások enyhítéséről, egyúttal ismertette a nyári táboroztatással kapcsolatos jelenlegi kormányzati álláspontot.

Frissítés: 2020. május 14. 18:28

Kormányinfó (2020. május 14.)

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. május 14., csütörtök

A nyári táboroztatással kapcsolatban elhangzottak a fenti videóban –  a képre kattintva 13:48-tól!

Klaszter tagszervezeteink azon részét, akiket közvetlenül érintenek a nyári táboroztatások, fokozott figyelemmel várták Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapra ígért, de ma késő délelőttre halasztott tájékoztatását. 

A nyári, napközis táboroztatásoknak már zöld a lámpa, azonban az bentlakásos táboroztatási lehetőségekről csak május végén születik döntés.

Június 2-ig biztosan nem lesz iskolai oktatás, a továbbiakról még nem döntöttek.

A Pest megyei fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékihez, ezért ott is a vidéki szabályok érvényesülnek jövő hétfőtől.

Budapesten a kijárási enyhítésekkel kapcsolatban még türelmet kér a kormány, mivel meg akarják hallgatni a kerületi polgármesterek véleményét (holnap vagy holnapután várható döntés).

Az ingyenes parkolás a veszélyhelyzet időszakában lesz érvényben.

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy remélhetőleg június vége felé a rendkívüli veszélyhelyzeti felhatalmazást a kormány vissza tudja adni.

Megjegyzés: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár – aki a kormány részére előkészítette az ezzel kapcsolatos döntést – a saját közösségi oldalán, még a múlt hét péntekén indított egyfajta konzultációt, ahol a szülők észrevételeit is várta. Az „Ön szerint idén nyáron legyenek nyári táborok?” kérdésre a válaszadók közel háromnegyede (72%) azt válaszolta, hogy védőintézkedéssel igen. 

A jövő hét hétfőjétől érvényes kijárási korlátozásokról, azok enyhítéséről szóló kormányhatározatok  megtalálható a 2020. évi 111. szám alatt a  Magyar Közlöny online oldalain. 

Origo és Index hírportálok összefoglaló beszámolói a mai kormányinfóról.

A kormányinfo 11:59 -kor véget ért.