Ma bemutatásra kerül a Kékes és környezete Fejlesztési Program

Tudósítás a helyszínről. A Mátra Aktív Turisztikai Stratégia tervezésének zárókonferenciáján, Mátrafüreden, a tavaly átadott Avar Szállodában Kékes és környezete Fejlesztési Program is nyilvánossá vált.

Tendli Krisztina az AÖFK stratégiai igazgatója

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviseletében Baráth Gergely ügyvezető, valamint az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda részéről Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a konferencia alkalmával a széleskörű helyzetértékelésen és partnerségen nyugvó

Mátra Stratégiát és Kékes és környezete Fejlesztési Programot is bemutatta.

A konferenciára meghívást kaptak a Mátra vidékén érdekelteken felül az országos nyomtatott- és elektronikus média képviselői is. A konferenciára klaszterünk is meghívást kapott.

Révész Máriusz kormánybiztos

Célként megfogalmazásra került az elért eredmények visszacsatolása, a tervezési tapasztalatok szinergiájának megteremtése, illetve a következő lépések és azok ütemezésének ismertetése. Mindezeken felül ez a szakmai kongresszus remek alkalom volt arra is, hogy a Mátra aktív turizmusának fejlesztésében érintett helyi szereplők között kialakult hatékony kommunikáció és szakmai kapcsolatok tovább mélyüljenek, szélesedjenek.

A konferencia nyitásaként Horváth László és Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő valamint Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos köszöntötte a meghívottakat.

Ezután Tendli Krisztina, az AÖFK stratégiai igazgatója „Stratégai tervezés szerepe az AÖFK tevékenységében, mintatérségi tervezés a Mátrában” címmel és dr. Kukely György, a MEGÉRTI Kft. cégvezetője „Mátra Aktív Turisztikai Stratégiájának bemutatása” címmel előadást tartott.

Kávészünet után 20-20 perces előadások keretében már bizonyos részleteket is megtudhattunk:

Molnár Anita, az MTÜ programigazgatójának szakmai beszámolója „A Mátra-Bükk Desztinációfejlesztési Stratégia”,

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatójának előadása „A Mátra aktív- és ökoturizmusának természetvédelmi vonatkozásai”

Balogh Zsuzsanna, a TRENECON Kft. igazgatójának beszéde „Kékes és környezete Fejlesztési Program bemutatása”, végül

Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökének prezentációja „Helyi együttműködés a térség aktív turizmusában” témájában.

Pódiumbeszélgetés beszélgetéssel folytatódott a konferencia, az esemény moderátora Ribiánszky Gergely, AÖFK
projektvezetője volt.

Összefoglaló és zárszó Baráth Gergelytől, az AÖFK ügyvezető igazgatójától volt hallható.

A konferencia online itt elérhető.

Mátra jövőkép:

A konferencia részleteiről később beszámolunk.