Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klasztert is megismerhettük Debrecenben

2021. július 8-án és 9-én, Debrecenben került megrendezésre a Klasztermenedzser Klub rendezvénye, ennek kertében megismerhettük a MET Klasztert is.

A 7. Klasztermenedzser Klub találkozóra az akkreditált klaszterek kaptak meghívót, azonban most először (eddig nem akkreditált) klaszterünk is invitálást kapott a rendezvényre. A 2021- 2027-es időszakra vonatkozó Klaszterstratégiát megalapozó tanulmánytervezet munkaanyagát vitatták meg a résztvevők. Ezen felül a helyi klaszterszervezetek is bemutatkozhattak. A kétnapos rendezvényről későbbiekben részletesen beszámolunk, azonban ez előtt most röviden bemutatjuk a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klasztert.

Dékán Tamás ügyvezető mutatta be a klasztert és magát a szervezetet

Nagyrészt Debrecenben tevékenykedő klaszter széles nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik. A mostani találkozónk előtt két héttel zajlott a European Secreteriat for Cluster Analysis (ESCA) által végzett klaszter minősítés helyszíni interjúja a klaszternél. A benchmarking eljárás, interjú során az ESCA  hazai szakértője olyan működési- és teljesítménymutatókat vizsgált, melyek a klasztermenedzsment szervezet képzettségét, kompetenciáit tükrözik, felmérik a klasztertagok együttműködési készségét és szintjét, (számba véve a workshopok, tréningek, benchmarking, üzletember találkozók, szakmai rendezvények mennyiségét és eredményességét, és a klaszter nemzeti és nemzetközi szintű jelenlétét. Egyébként az MSE Klaszter az Európai Klaszter Kiválósági Program ezüst fokozatú minősítésének megszerzését tűzte ki célul.

A debreceni Loki Stadionban van a klaszter székhelye. Kép: VIP páholy a stadionban

Az első nap délutánján és estéjén megismerhettünk néhány impozáns helyszínt, így AQUTICUM Spa-t és Hotelt

A látvány önmagért beszél, kép a Víztoronyból

A stadion szinte mindez zugát bejárhattuk

Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszternek jelenleg 24 komoly tagja van. A kétnapos rendezvényen az Innoskart Klaszter a klaszterek közötti együttműködés lehetséges formáiról tartott egy rövid ismertetőt. A jelenleg egymással kapcsolatot nem tartó klaszterek várhatóan szorosabbra fűzhetik egymás között a kapcsolataikat.

Az első napon a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt a vendéglátó

Kép és szöveg: F. Gy.