Magyarország történetében első alkalommal kerül megrendezésre a Libegők Éjszakája

 

Az I. Sípályák Éjszakája sikeres megszervezése után, a 4 évszakosan működő sípályákat
és libegőket összefogva elindítottuk a Libegők összefogását is. Az esemény július 28-án, szombaton lesz majd, amikor minden csatlakozott helyszín meghosszabbított nyitva tartással fog üzemelni.

Helyszínek

  • Zugligeti Libegő és Normafa Park / Budapest
  • Zemplén Kalandpark / Sátoraljaújhely
  • Eplényi Libegő / Kaland Hegy Eplény

Olyan időpontot választottunk, amikor nem csak az éjszakai libegőzés élményét élhetik majd át a vendégek, hanem ezen az éjszakán a Piscis Austrinidák hullócsillagraj fog elhaladni a Föld légkörében, így ha tiszta az idő még hullócsillagokat is tudnak majd látni!

A Piscis Austrinidák július hónap legaktívabb hullócsillagrajzása, ezért reméljük tiszta lesz az idő, hogy meg tudjuk figyelni őket.

Fontos még az esemény azért is, mert a helyszíneken a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter éves marketingtevékenységét is elkezdjük, a Tanulj Itthon Síelni! szlogennel, melynek ezen fázisa a műanyag sípályák őszi nyílt napjairól fog szólni.

Zugliget Libegő – Budapest

 

Július 28-án, szombaton meghosszabbított nyitva tartással, és remélhetőleg hullócsillagokkal várjuk a különleges, éjszakai libegőzésre vágyókat Zugligetben!

A Libegők Éjszakáján országszerte éjfélig lesznek nyitva olyan kötélvontatású pályák, mint a mi Zugligeti Libegőnk vagy éppen az Eplényi Libegő és a Zemplén Kalandpark pályája Sátoraljaújhelyen. Az esemény apropója, hogy ezen a nyári éjszakán – ha az időjárás is úgy akarja – a Piscis Austrinidák hullócsillagrajt is megfigyelhetjük!

Budapesten a város éjszakai fényei önmagában is egészen biztosan lélegzetelállító látványt nyújtanak majd ezen a romantikus nyári estén.

Az érdeklődőket 18:00 és 0:00 között a Batthyány tér és a Zugligeti Libegő között egy nosztalgia-, illetve egy különjárat díjmentesen szállítja. A rendezvényeinken nagyon népszerű Ikarus 630-as kabrió nosztalgiabusszal is utazhatnak! A Batthyány téren a 990-es éjszakai járat megállójában szállhatnak fel a buszokra. A BKK a menetrendszerinti buszjáratok menetidejének meghosszabbításával, illetve sűrítésével támogatja az eseményt: a Zugliget és a Nyugati pályaudvar között közlekedő 291-es , és a Normafától Rákoskeresztúrig közlekedő éjszakai 990-es autóbuszok július 28-ai egyedi menetrendje a BKK utazásszervező alkalmazásában elérhető.

A Libegő jegyárai:
Felnőtt 1000 Ft (retúr 1400 Ft)
Gyermek (3-18 év): 600 Ft (retúr 800 Ft)

Helyszín, időpont:
Alsó állomás: Zugligeti út 97. / Felső állomás: János-hegy
Július 28., szombat 19.00-24.00

A Zugligeti Libegő történetéről itt olvashat.

Eplényi Kalandpark

Libegőzz éjszaka július 28-án Eplényben!

Részt veszünk az I. Libegők Éjszakája országos eseményen, így éjfélig lesz nyitva majd az Eplényi Libegő!

Ne maradj le, csatlakozz te is az eseményhez!

Zemplén Kalandpark

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket, 2018. július 28- án szombaton a sátoraljaújhelyi Zemplén
Kalandparkba. Ezen a napon a libegő hosszabb nyitva tartással egészen éjfélig üzemel majd! Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a hosszabb nyitvatartás csak a libegőre érvényes! Libegő teljes retúr jegy vásárlására az utolsó időpont: 23:00 óra!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!