Mai napon a pécsi sípálya és Kékes is megnyitott – 2016. január 5.

Elindult a síszezon a Misinán és Kékesen: kedden délelőtt megnyitották a mecseki és hazánk legmagasabb sípályáit

Hóágyúval rendelkező hazai sípályáink közül három helyszínen ( Eplény, Mátraszentisván és Kékestető ) már napok óta működnek felvonók.

Mai napon végre Pécsett és Kékestetőn is beindulhattak a sífelvonók!

Pécs:

– Beüzemeltük a sífelvonót – közölte Farkas Péter, a PVSK sí szakosztályának vezetőségi tagja. – Körülbelül nyolc centiméter porhó van a pályán, amit a síelők hamar ki fognak koptatni, de a nem teljesen ideális hóviszony ellenére úgy gondoljuk, ki kell használnunk a lehetőséget.

A pályát teljesen kezdőknek most nem ajánlom, de arra bíztatok mindenki mást, hogy jöjjön fel a Misinára – tette hozzá.

A felvonó használatához be kell lépni a szakosztályba, vagy napijegyet kell váltani. Farkas Péter hozzátette, várnak mindenkit, aki érdeklődik a síelés-snowboardozás iránt, hogy lépjen be hozzájuk, legyen részese annak a csapatnak, aki a Misinai sípályát és síházat működteti.

Farkas Péter a Pécsi Újság.hu-nak nyilatkozva korábban elmondta, a pálya és az infrastruktúra talán még sosem volt ilyen jó állapotban, mint napjainkban.

– A korábbi évekhez képest a tavaly több fejlesztést sikerült elvégeznünk, teljes egészében felújítottuk az ötvenharmadik éve üzemelő felvonót is. A berendezés ennyi idő alatt mindössze egy olyan komolyabb rekonstrukción esett át, amely a mostanihoz hasonlítható. Persze, a kaszálás és a kisebb javítások sem maradtak el – fogalmazott.

A legnagyobb hiánycikk a hó.

– Az egyik idős sporttársunk negyven évre visszanyúló kimutatása szerint átlagosan egy-egy esztendőben huszonkilenc napig használható a pécsi pálya. Reméljük, most sem lesz rosszabb a szezon. mondta Farkas Péter.

Képünk archív felvétel.

Forrás:

http://www.pecsiujsag.hu/helyi-hireink/elindult-a-siszezon-a-misinan-kedden-delelott-megnyitottak-a-mecseki-sipalyat

Kékes:

A folyamatos hóágyúzásnak és a pár centiméteres friss hónak köszönhetően igazi téli körülmények között síelhetnek a Kékestetőre érkezők. A sípályákon 20-50 cm vastag technikai hó várja a sportolókat.  A nyitással egy időben folytatjuk a hóágyúzást és növeljük a síelhető pályák hosszát és a technikai hóréteg vastagságát.

Üzemel a csákányos lift felső szakasza (500 méter), a tányéros lift (250 méter) és az oktatólift!

Forrás:

http://kekesteto.hu/