Megérkezett az első hó!

Magasabb hegyeinket ma reggelre belepte az első hó. Még a Mecsekben is 2-5 centiméter hó esett. Ez mindenképpen jó szezonkezdet a sízők számára!

Az Időkép egyik észlelőjének fotója a Mecsekben készült.

Az idei ősz elég hektikus volt, többször melegrekordot hozott, de volt hidegrekord is. Az elmúlt száz évben 1973-ban volt a leghidegebb október 13-án, akkor a Kékestetőn 2,7 fok volt. Idén azonban ugyanitt csak mindössze 2,4 fok volt. Az október 13-i fővárosi hidegrekord  6 fok volt, melyet 1952-ben és 1973-ban mértek a budapesti János-hegyen. Most viszont csak 5,5 fokot mértek.

A sísport szerelmeseit nem hagyja hidegen a téli időjárás napi kérdései. Pontosabban, inkább hagyja hidegen, hiszen ekkor lehet bekapcsolni a hóágyúkat és ekkor van esély a havazásra.
Az idei tél mondhatni jól indul, már november végén 2-10 centiméteres hó teszi széppé a tájat. Remélhetőleg az elkövetkező síszezon korán indulhat. A sípálya üzemeltetők számára a legfontosabb időszak a karácsony és Szilveszter közötti iskolai szünet. Ha ekkor üzemeltetni tudják a sílifteket, akkor már eleve nem lehet rossz a szezon. A legtöbb hír arról szól, hogy idén télen újra szép havas, hideg telünk lesz. Előbb-utóbb kiderül, hogy mennyire borul be!