Működő sífelvonók a Kárpát-medencében

A most következő hétvégén összesen öt különböző helyszínen működnek a síliftek a Kárpátok alatt.

A Síraréna nyitvatartása, klikk a képre!

Magyarországon jelenleg csak az eplényi Síaréna van nyitva!

A hóréteg vastagsága Eplényben 45- 50 cm, reggelre általában kifagy a pálya.  A völgyben lévő webkamerán jól látszik a pillanatnyi hóhelyzet.

A határon túli síeléskor érdemes az aktuális járványügyi előírásokat megismerni, ezek leírására nem vállalkozunk.

Határon túlra utazás feltételei ugyan megnehezültek, de nem lehetetlen megjárni az utat, akár egy nap alatt sem. Aki elszánt, az inkább a mostani hétvégét használja ki Szlovákiát tekintve, mert december 14-től, azaz most hétfőtől a szlovákiai sípályákon a síliftek igénybevételéhez covid teszt szükséges, előreláthatóan január 4-ig. Jó tudni, hogy a szállodák is, elfogadva a tesztet, nyitva vannak.

A Tátrában a hétvégén összesen három különböző síterep működik. A legközelebbi helyszín Donovaly (Dóval),  igaz, csak kisebbik síterep van nyitva (Zahradiste) . Itt viszont esti sízésre is van lehetőség!  A működő sífelvonó webkamerája itt megtekinthető. Azonban ha valaki a Tátrába utazik jobban jár Chopok síterepével,  mivel a déli és az északi oldal is nyitva van, bár csak az alsóbb régiókban működnek a síliftek. A kinti webkamerák alapján működik – többek között – a déli oldalon az új kabinos lift is. Itt összesen 14 webkamera segíti a tájékozódást. Az északi oldalon Biele Put ülőszékes liftjén kívül több lift is működik, aktuálisan működő liftek itt.

Szombaton várhatóan a Csorba-tói sípálya is kinyit, nagyon dolgoznak a ratrakok a pályákon, élő kép itt.

A csengersimai határátkelőtől 100 km-re fekvő Kapnikbánya síterepe, mint Romániában jelenleg egyetlen nyitva tartó sípályája üzemel a Kárpát-medencén belül.

Visszatérve a hazai sípályákra: a karácsonyi, szilveszteri közötti időszakban, azaz az iskolai szünetben remélhetőleg több hazai síterep is megnyithat. Összesen öt hazai helyszínen van hógyártásra lehetőség, de nem kizárt, hogy a természet is besegít, így akár több helyszínen is lehet a havat élvezni. Az aktuális hírekről természetesen időben beszámolunk!

Eplény december 3- óta nyitva!

Ma megnyílt az eplényi sípálya