Néhány éven belül újabb síliftek épülnek Magyarországon!

Magyarországon jelenleg 72 darab sílift üzemel. Ebből 47 darab kifejezetten havas sípályákon, a többi pedig olyan síiskolákban, ahol a természetes havon sízést segítik műanyag alapú pályával. Elképzelések szerint a következő öt éven belül jó néhány új sílift épül hazánkban. Holnap lép hatályba a „sífelvonó törvény„. 

Szerző: skioutlet.hu
Az új síliftek egy része már meglévő, több felvonót is üzemeltető síterepeken épül, bővítve a jelenlegi kapacitásokat. A sífelvonók egy másik része olyan régebbi sípályákon kerül beüzemelésre, ahol az elmúlt évtizedekben a régebbi liftek leamortizálódtak. Valószínűleg a műanyag sípályák száma is nőni fog (jelenleg 20 darab ilyen pálya van). Ezeken a helyeken általában az „alsó kötélvezetésű” sífelvonók üzemelnek. Reméljük, idővel egyre több és egyre nagyobb kapacitású síliftek épülhetnek hazánkban!

Holnap, 2015. július 21-én lép hatályba a „sífelvonó törvény”. A vasútnak nem minősülő egyéb kötöttpályás közlekedésről szóló 2015. évi CII. törvény ugyan sok mindent már pontosan meghatároz, bizonyos könnyítéseket is tartalmaz, de fontos hangsúlyozni: a rendeletek és végrehajtási utasítások kidolgozása még hátravan. Ezek kimunkálásában klaszterünk szakértői aktívan részt vesznek, hiszen maguk a sífelvonók üzemeltetői vannak a leginkább képben ezen a területen.

A törvény pontos szövege: 205.oldaltól 213. oldalig ( 8 oldal ):
http://magyarkozlony.hu/dokumentumok/7e2de93ff7e71121b7fa81a939aca74677ce3f3e/megtekintes

Klasztertagunk, Schéder Tamás a legtöbb hazai sílift tervezője.
Elérhetőségei:

Schéder Tamás
Sífelvonó, kötélpálya tervező
Tel:06-20-9214854
scheder@freemail.hu