Nordic walking az egyik leginkább ajánlott fizikai kikapcsolódás a kijárási korlátozások alatt

Közben gondolhatunk a síelésre, sífutásra is, ráadásul kicsi az esélye bárminemű sérülésnek. Vágjunk bele!

„Alig több mint húsz éves múltra tekint vissza, de a nordic walkingot ma már a legkedveltebb tömegsportok között tartják számon világszerte”

Ebben a nehéz időszakban különösen szükségünk van az egészség- és mentális egészség megőrzésére. A szakemberek szerint most különösen fontos az aktív mozgás – ezt a jelenlegi kijárási korlátozások is lehetővé teszik. Azonban most nagyon figyelnünk kell arra, hogy nehogy lesérüljünk, mostanában jobb nem kórházba kerülni! Kerékpározáskor és futáskor nagyobb a sérülés kockázata, ezért is bátran ajánljuk a nordic walkingot, mint aktív kikapcsolódást. Elindulhatunk egyedül vagy a családdal, lehet rövid, félórás gyenge tempó, de idővel lehet akár 2-3 órás intenzív program is! A másfél méteres távolságot egymásól nem nehéz betartani.

Ha ügyesek vagyunk, minden porcikánkat átmozgathatjuk!

A fiataloknak is intenzív sportolást ad – elég a mozgást figyelni!

A nordic walkingot életkorunknak megfelelően űzhetjük, a városban és a természetben egyaránt, egyedül vagy most a családdal!

Akik pedig esetleg még így sem kapnak kedvet ehhez a szép, nem kimerítő sporttevékenységhez, azoknak ajánlunk az alábbi háromperces kis humort, a nordic walking oktatásáról: