Normakert Vendéglő: éttermünk már nem nyitja ki kapuit

A Normafa Síházban hosszú évek óta működő étterem két napja bezárt.

Kép: Normafa síház hóval borított képe

Cikkünk frissítve: 2019. szeptember 6. 6:40

Az éttermet működtetők közösségi oldalán az alábbi közlemény jelent meg, két nappal ezelőtt:

Kedves Vendégeink!

A mai naptól kezdődően a Normakert Vendéglőben műszaki karbantartási munkálatok zajlanak, melyek befejeztével éttermünk már nem nyitja ki kapuit.

Minden kedves vendégünknek és partnerünknek nagyon köszönjük az elmúlt 10 év kedvességét, támogatását, biztatását! A Normafa Síház életünk meghatározó részévé vált, a közösen megélt nagyszerű élmények, kihívások és tapasztalatok feledhetetlenné varázsolják az éveket!

„Akadnak drága dolgok, melyek csak egy röpke pillanatig léteznek az életünkben. El kell engednünk őket, hogy egy másik égboltot is beragyoghassanak.”

Szeretettel gondolunk mindenkire és a legjobbakat kívánva búcsúzik Tőletek a Normakert Csapata!

A Normafa Park hivatalos közösségi oldalán az alábbi közlemény található:

Kedves Látogatók!

Sajnálattal értesültünk arról, hogy bezárt a Normakert Vendéglő. Bízunk benne, hogy a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt. mihamarabb új bérlőt talál, és ismét megnyílhat a sokak által kedvelt Normafa Síház.

Az eddig üzemeltető „csapatnak” további eredményes munkát kívánunk a vendéglátás területén, és köszönjük az elmúlt években kialakult jó kapcsolatot!

Frissítés a Norma Park fb-n:

Bár furcsán hangozhat, de a Normafa síház ingatlan még mindig nincs az önkormányzat vagyonkezelésében egy bonyolult jogi procedúra miatt. A Normafa törvény az abban meghatározott területre és az azokon levő ingatlanokra vonatkozóan a Hegyvidéki Önkormányzatot nevezte ki az állami tulajdonú területek vagyonkezelőjévé. A síházzal azonban az a helyzet, hogy nem állami tulajdon volt, hanem állami tulajdonban levő vállalat (Pilisi Parkerdő Zrt.) vállalati tulajdona. Az elmúlt években zajlott az a hosszadalmas folyamat, hogy Pilisi Parkerdő Zrt. a törzsvagyonából vonja ki és adja vissza az állami vagyonkezelőnek az ingatlant. Ez csak a közelmúltban történt meg, és most arra várunk, hogy az állami vagyonkezelő (MNV Zrt.) átadja az önkormányzatnak vagyonkezelésre az ingatlant. Sürgetjük, hiszen hat éve, a Normafa törvény hatályba lépése óta várunk erre. Azon leszünk, hogy mielőbb újraélesszük a síházat, fontosnak tartjuk egy hangulatos vendéglő meglétét is az épületben, de továbblépni csak akkor tudunk, ha valóban az Önkormányzat vagyonkezelésébe kerül az épület.

Klaszterünk tagjait is sok kellemes élmény fűzi a Normafa sípályákhoz, a Normakert Étteremhez, a Normafa Síházhoz. 2017. november végén itt volt az egyik klaszterülésünk. Klaszterünk tagjai abban bíznak, hogy a Normafa Síház és környezete hamarosan megújúl és sok örömet hoz úgy az ide látogató turistáknak, mint a lelkes sízőknek!

Rekordlétszámú klaszterülés a Normafánál