Novák Katalin a Normafára látogatott

A köztársasági elnökasszony programja igen sűrű volt a Normafánál: emléktábla avatás Monspart Sarolta tájfutó világbajnok tiszteletére, közös futóprogram, faültetés, valamint sor került egy találkozóra is, melyen részt vett a Normafa Park ügyvezetője, Mikó Gergely és a Magyar Sí Szövetség elnöke, Dr. Fürstner József is. A találkozón szóba került a hazai szabadidős síport jövője is.

Mikó Gergely, a Normafa Park ügyvezetője, Dr. Fürstner József a Magyar Sí Szövetség elnöke, Novák Katalin köztársasági elnök / Kép: Hegyvidék.hu

A lelkes síelő elnökasszony másfél éve nyilatkozta:

“Négyéves korom óta síelek, ez a sport az egyik szenvedélyem. Egyetemista koromban síoktatással kerestem meg a síelések árát, aztán öröm volt férjemet és gyermekeimet tanítani. Szeretem a havas táj csendjét, a nézelődést a felvonóról, a lesiklást, és azt az érzést, amikor az egész napos síelés után kiszabadul a lábam a síbakancs szorításából.” 

Novák Katalin sítudásába egy kis bepillantás engedett 2020-ban, a videó itt elérhető.

Ezen a napon Monspart Sarolta tájfutó-világbajnokra is megemlékeztek, ünnepélyes emlékfaültetéssel és emléktábla-avatással a Normafánál, erről a az MTV Híradója is beszámolt.


Monspart Sarolta tájfutó világbajnok emléktáblája a Normafán az avatás napján, 2023. április 24-én.
MTI/Bruzák Noémi

Csoportkép az Anna-réten, az elnökasszony látogatásakor / Kép: Hegyvidék.hu

Képes beszámoló a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján található.