Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere a Normafánál egyeztetett Karácsony Gergellyel parkoló-áthelyezésről és a fogaskerekű vasút felújításáról, meghosszabbításáról.

A polgármester és a főpolgármester megbeszélésük során öt pontban egyetértettek.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az egész Normafa Park projekt kialakítása szépen halad. Sok tízezer gyermek és szülő várja az oktatásra tökéletes sípályák infrastrukturális fejlesztéseinek megvalósulását. Mai nappal egy lépéssel előrébb járunk.

A polgármester és a főpolgármester megbeszélésük során öt pontban egyetértettek,  ebből kettőt itt külön kiemelünk:

„A Normafa tömegközlekedésének javítása érdekében kulcsfontosságú a fogaskerekű meghosszabbítása és korszerűsítése. „

Karácsony Gergely egyetértett azzal, hogy a Normafa alternatív közlekedési eszközzel való megközelítése érdekében fontos a libegő fejlesztése is. Pokorni Zoltán jelezte a készségét, hogy az önkormányzat a felújítás után az libegő üzemeltetést is átveszi a Fővárostól.

További részletek olvashatók itt, és itt.

Index mai cikke a tárgyalásról: Karácsony és Pokorni egyetért, a fogaskerekű oldhatja meg a Normafa ügyét

A Fogaskerekű meghosszabbítása ellen mindeddig elég nagy ellenállás volt az ellenzéki pártok részéről. Remélhetőleg most új értelmet nyer a környezetbarát, elektromos üzemmódú, károsanyagkibocsátás-mentes tömegközlekedési alternatíva. Részben ezt a cél szolgálta volna a Harangvölgyből induló libegő is, ami sajnos évekkel ezelőtt (egyelőre) lekerült a napirendről.