Révész Máriusz a mai naptól államtitkárként folytathatja munkáját

Munkája dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter feladat- és hatásköre alá tartozik, továbbra is az aktív Magyarországért tevékenykedik.

A május 25-én megjelent, Magyar Közlöny 87. számában megjelent, 187/2022. (V.25.) határozat alapján Novák Katalin köztársasági elnök Révész Máriuszt (kilenc másik államtitkár mellett) a Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki. A kormányhatározatban egyébként összesen 57 államtitkár került kinevezésre. Tárcanélküli miniszterek államtitkári kinevezései később várhatóak.

Révész Máriuszt hasonló feladatra először 2016. júniusában került kinevezésre, akkor mint kormánybiztos. 2016-ban két évre szóló kinevezése azóta kétszer két évvel került meghosszabbításra.

*

Novák Katalin az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által, 2021 novemberében megrendezett Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencián hangsúlyozta: „szükség van rá, hogy érezzük, aktivitással sokat tudunk tenni magunkért és a környezetünkért.”

Novák Katalin, akkor még mint családügyi miniszterasszony, ma köztársasági elnök a konferencián elmondta : „óriási ajándék, hogy Magyarországon is lehet síelni.” – illetve ő maga is szeret Magyarországon síelni.

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének előadása elején köszöntötte a síelőket is.

Klaszterünk elnöksége és tagszervezeteink bíznak a további gyümölcsöző együttműködésben.