Sátoraljaújhely: két versenyt is rendez a FreeRide Club a hétvégén

Klasztertagunk, a FreeRIDE Club most szombaton és vasárnap két különböző alpesi verseny lebonyolítását vállalta, a szintén klasztertag Zemplén Kalandparkban.

2022. február 12-én, szombati napon a Hómenők Kupa 5. fordulója után, másnap, vasárnap az MVM Magyar Kupa versenysorozat következő versenyét izgulhatják végig a résztvevők.

Sátoraljaújhelyen az 50-es években indult a síélet, a hegyen kialakított sípálya valaha úttörő olimpiáknak, tűleveleken rendezett versenyeknek és számos Magyar Kupa futamnak adott otthont, utoljára 2010-ben rendeztek páros MK- szlalomversenyt a műanyag pályán. 12 év után visszatér a versenysorozat a borsodi városba.

A szervezők és a versenyzők a pekingi ötkarikás játékokon résztvevő olimpikonjainkat is buzdítják majd a helyszínen egy villámcsődülettel. Aznap ugyanis Kékesi Márton személyében magyar alpesi síző is érintett lesz az olimpiai küzdelmekben, a DVTK sportolója óriás-műlesiklásban versenyez majd.

A Magas-hegyen 40 cm a hóréteg vastagsága, ráadásul a következő éjszakák hidegebb időt hoznak, így a hóágyúzással tovább vastagszik a sípályán a hóréteg.

A Hómenők Kupáról információk itt találhatók, az MVM Magyar Kupa 5. fordulójának versenykiírása itt letölthető.