Társadalmi vitára kész a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia

Ezt jelentette be az aktív Magyarországért felelős államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Révész Máriusz 2017 februári klaszterülésünkön, Eplényben

A Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia az AÖFK honlapján olvasható. A társadalmi vitához hozzászólók észrevételeit elektronikus levélben fogadják április 12-ig, a nats@aofk.hu címre cégek, szervezetek és magánszemélyek is írhatnak javaslatokat.

Az online közzétett 164 oldalas Stratégián belül a 75.oldal és a 110-112. oldal foglalkozik a sípályákkal.

Ez alapján a megvalósításban részt vevő szervezetek: Síközpont-üzemeltető magánvállalkozások, MAKETUSZ, MTSZ, AÖFK, és a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter

A dokumentum és a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján 2023-2030 között összesen 5 milliárd forintot szánnak a komplex síközpontok és sífutópályák fejlesztésére, előtérbe helyezve a négyévszakos fejlesztéseket. A helyszínek, ahol számíthatunk fejlesztésekre: Eplény, Mátraszentistván, Kékestető, Visegrád, Bánkút és Sátoraljaújhely. Sífutásra alkalmas infrastruktúra fejlesztése várható Bükkszentkereszt, Galyatető és Normafa helyszíneken. Dobogókőn és Nagy-hideg-hegyen az adottságok miatt nem terveznek sípálya bővítést és felvonó építést, viszont Lillafüreden létesülhet sípálya a meglévő libegőhöz kapcsolódóan. mondta el Révész Máriusz.