Ülőszékes sífelvonóval rendelkező két síterep legfrissebb információi

Mátraszentistvánban az összes pálya megnyitott, Eplényben pedig az idei legnagyobb hosszban lehet sízni!

Mátraszentistván

Az összes sípálya nyitva, 100 cm a hóréteg!

Fantasztikus téli körülmények közt, szikrázó napsütésben, mától az összes sípálya nyitva van Mátraszentistvánban. Ritka alkalom, hogy a Sípark mind a 10 pályáján – köztük a fekete 2-es pályán is – megfelelő mennyiségű hó várja a sportolni vágyókat. A 4 kilométer hosszúságú pályarendszeren, az előző napokban lehullott 30 cm friss hónak köszönhetően már 60-100 cm a hóréteg. Szombaton este pedig újabb havazás érkezik, kb 10 cm havat várunk.
A részben kormányzati támogatásból épült és a síelők közt nagyon népszerű, vadonatúj négyüléses Panoráma Lift teljes kapacitással jár (mellékelt fotó). A hétvégén várhatóan nagy létszámú síelő érkezik a Mátrába, ezért az ülőlift mellett található csákányos liftet is megnyitjuk.
Egész nap működik a síoktatás, a kölcsönző és finom gőzgombóccal, sztrapacskával a hütte.
Szombaton este 21 óráig villanyfénynél, vasárnap pedig 9:30-16:30-ig lesz nyitva a sípálya.

Eplény

A szezonban először nyitva lesznek a Q2, Q3 és Q7-es pályák, valamint az A4-es pálya felső része. Továbbra is üzemel a két hosszabb pálya, az A1-es és az A7-es. Összesen 4,1 km pályán lehet síelni. Hétvégére a két ülőlift mellett beindítják az 1-es és 2-es csákányos lifteket is, így óránként összesen 6400 főt szállíthatnak majd a liftek!

A januári enyhe idő után végre itt a kemény február! A következő két hétre az átlagnál hűvösebb idő várható.