Vegyes hírek az Országos Alpesi Síbajnokságról

Tegnap a műlesikló számot még megrendezte a síszövetség az alpesi síbajnokságon, az ausztriai Grebenzenben (a felnőtt és az ifjúsági mezőny számára). Ma viszont az óriás-műlesikló számot az időjárási viszonyok miatt későbbi időpontra halasztották. Részletek.

Tóth Zita és Kékesi Márton nyerte a műlesiklást az alpesi síbajnokságon

Az Országos Felnőtt Alpesi Síbajnokság műlesikló számát rendezte meg a Magyar Sí Szövetség a felnőtt és az ifjúsági mezőny számára csütörtökön Grebenzenen, Ausztriában. Pénteken az óriás-műlesiklással folytatódott volna a verseny, de a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a sportolók biztonságát és a szakmai szempontokat figyelembe véve a futamokat törölték és áthelyezték március 6. szerdára, amikor is a Magyar Nemzetközi Síbajnokságra kerül sor Kronplatzon, Olaszországban. Ekkor hirdetik ki a két eredmény alapján az összetett győzteseket is.

A műlesiklást is már olvadó hóban, nehéz körülmények között rendezték meg csütörtökön. A nőknél az Európa-kupában pontokat szerző Tóth Zita (Vasas SC) hozta a formáját, és magabiztosan győzött. A tavalyi bajnok Hozmann Szonja (Procelero SE), aki sérüléséből nem régiben tért vissza, idén kihagyta az OB-t. A dobogó második fokára Majtényi Hanna (Nivelco SE), míg a harmadikra Szalay Laura (Körte SE) léphetett fel.

A férfiaknál az első futam után Trunk Tamás (Callberg SE) vezetett, de a másodikban egy komolyabb rontása a győzelmébe került. Végül a rutinos Kékesi Márton (DVTK) lett az országos bajnok Trunk előtt. Úry Bálint (Fullsport SE) végzett a 3. helyen.

Az ifjúsági versenyzők között Körtvélyessy Dóra (Fullsport SE) és Úry Bálint (Fullsport SE) lett a bajnok.

Műlesikás eredmények

Jövő szerdán az óriás-műlesiklással folytatódik az Országos Alpesi Síbajnokság az olaszországi Kronplatzon.

A rendkívüli meleg időjárás miatt sajnos a Mátrába tervezett alpesi DiákOlimpiát is törölni kellett.

Forrás: skihungary.hu