220 millió forint támogatás a hazai sípályákhoz kapcsolható beruházásokra

Révész Máriusz kormánybiztos az Aktív Magyarország Konferencián ismertette a sípályák fejlesztésére vonatkozó összegeket és a támogatott projekteket. A kifizetések már megtörténtek.

Képen Balról jobbra: Fülöp György Sulisí, Dr. Csete Szabolcs klasztermenedzser, Fehér Gyula elnök – a kép az AÖFK konferencián készült

 

Bánkút, 40 millió forint: pályakarbantartó gép beszerzés, turistaház felújítás

Normafa, Vasas síház, 80 millió forint: síház felújítás

Eplény, 20 millió forint: oktató sífelvonó építése

Pécsi Síház (Misina-tető) 60 millió forint: épület felújítására

Nagy-Hideg-hegyi turistaház, 20 millió forint: épület felújítása

Hogyan valósítható meg a fenntartható turizmus? Milyen módon érdemes kistérségi attrakciókat fejleszteni? Milyen jó nemzetközi példákból lehet tanulni?  A turizmus.com cikke részletesen beszámol a Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kétnapos konferenciájáról.

Kerékpárutak, erdei szállások megújítása vagy vízitúra hálózat bővítése – csak néhány abból a több száz fejlesztésből, ami az aktív kikapcsolódást segíti itthon. Az elmúlt években egymást érték az ilyen beruházások, a cél, hogy minél közelebb vigyék a magyarokat a természethez. Csütörtökön ezeket a fejlesztéseket népszerűsítették – hangzott el az M1 Híradójában:

A síelők.hu szerkesztőjének, Wesselényi Andreának az összefoglalója itt olvasható.

A helyszínről jelentkező cikkünk a fenti képre kattintva elérhető.

Klaszterünk folyamatosan dolgozik azon, hogy lehetőleg minden egyes hazai sípálya folyamatosan fejlődhessen. Eplény és Mátraszentistván 150-150 millió forint támogatási összegből (20-30%-os támogatás) 1-1 ülőszékes felvonót tudott felépíteni. Visegrádi sípálya fejlesztésre 600 millió, Dobogókőn sípálya fejlesztésre 980 millió forint áll rendelkezésre, melyet legkésőbb 2030-ig szükséges felhasználni, a terveken folyamatosan dolgoznak. Kékestető és Lillafüred sípálya fejlesztési tervek még kidolgozás előtt.