A 30. Skioutlet Kupa a Mátrában kerül megrendezésre

Mátraszentistvánban, 2022. január 26-án, szerdán kerül megrendezésre a 30. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság, a Skioutlet Kupa – nyilatkozta Fehér Gyula, aki már 30 éve a bajnokság versenyigazgatója.

Összesen 260 kupa várja a résztvevőket!

A szervezők eredetileg a szlovákiai Donovalyban szerették volna a jubileumi versenyt megtartani, azonban a következő Covid-hullám várható gyors felfutása miatt végül a hazai helyszín mellett döntöttek.

A versenyre több mint 250 gyermeket várnak, szerte az országból. A vetélkedés idei különlegessége, hogy minden egyes rajtoló gyermek kap egy-egy 30 cm magasságú kupát és névre szóló oklevelet is.

A verseny hangsúlyozottan amatőr, a versenysportolók kizárásra kerültek (ez több mint 200 versenyzőt érint). A nevezők 2005-2017 között született gyermekek lehetnek. A nevezési határidő a létszám beteltével zárul.

Az elmúlt 29 évben 14 alkalommal Ausztriában (Semmering/Hirshenkogel, St. Corona, Mönichkirchen), 9 alkalommal Szlovákiában (Donovaly), 6 alkalommal Magyarországon (Kékestető, Eplény, MSZI) került megrendezésre a bajnokság.

Eddig leginkább különböző nagy autómárkák (HONDA, VOLVO, JEEP, ALFA ROMEO) neve alatt zajlottak a küzdelmek, idén azonban az általános chiphiány miatt nem maradt más, minthogy a szervezők saját cége, a SkiOutlet.hu legyen a főtámogató.

A Mátraszentistváni Sípark már negyedik alkalommal lesz a házigazdája a bajnokságnak. A szervezők szeretettel várják a gyermekeket, családokat!

A verseny az előző évben, 2021-ben is Mátraszentistvánban zajlott, beszámoló itt, képek pedig itt elérhetők.

Versenykiírás