A Mátraszentistváni Sípark havat ajánlott fel a zabari Hidegfesztiválra

A mesterségesen gyártott havat a rendezvény előtti éjszaka szállítják teherautóval a 60 km-re lévő fesztivál helyszínére. A felajánlott havon a rendezvényen jelentkezők délelőtt a sífutást próbálhatják ki, majd délután folyamán ebből a hóból valósulhat meg a hóember építő verseny.

Mátraszentisváni Sípark ma reggel

Klaszterünkön belül többen is felkarolták a Hidegfesztivált.

Klasztertagunknak, a Mátraszentistváni Síparknak köszönet a havas felajánlásért! 

Másik klasztertagunk, a SuliSí Bt. vállalta a sífelszerelések helyszínre szállítását és a síoktatást,  a SkiOutlet pedig  a legügyesebb  – a településen jelentős részben hátrányos helyzetű – gyermekek számára különböző ajándékokkal kedveskedik.

A hóember építőversenyre Ferencz Nándor polgármester úr által legjobbnak ítélt „Zabari Zimankó” elkészítői egy édesség csomagot kapnak. Azonban, hogy senkinek ne legyen rossz kedve, e versenyszámban résztvevők mindegyikének készülnek meglepetéssel.

Az alábbi videóban látottakhoz hasonlóan kerül a hó a teherautóra most pénteken. A felvétel Szegeden készült, 2012. február 4. reggelére leesett nagy mennyiségű hó elszállításáról. TV2 beszámolója az akkori országos és szegedi havazásról itt. Magáról a pakolásról, szállításról és a hó terítéséről igyekszünk képes beszámolót összeállítani. És ne felejtsük: még nincs itt a tél vége, jöhet még kutyára dér!

Az alábbi videó téli képekben mutatja be a települést, a hideg várhatóan meglesz most szombaton is. A felajánlott hó és a reggelre várható deres táj a tél elengedhetetlen hangulatát adná közösen!

A rendezvény honlapja itt található!