A síelésnek is köszönhetem vitorlás bajnoki sikereimet 2.

Fehér Boróka, a Balatoni Yacht Club 1912 versenyzője a héten lezajlott Optimist vitorlás hajóosztály 2021. évi Magyar Bajnokságán megszerezte a 7. magyar bajnoki címét, ezzel újabb országos rekordot döntött.

2021. évi Magyar Bajnokság Balatonfűzfőn / Fotó: Cserta Gábor

A síelésnek is köszönhetem vitorlás sikereimet – 2.

Fehér Borókáról „A síelésnek is köszönhetem vitorlás bajnoki sikereimet” címmel már közöltünk tavaly egy cikket, most az eltelt egy év vitorlás sikereiről számolunk be.

2021. évi Optimist Világbajnokság

Az olaszországi Garda tavon, idén július elején megrendezett Optimist világbajnokságon összesen 59 országból, 259 gyermek szerzett indulási jogot (2007 óta magyar leány nem tudta magát kvalifikálni). A versenyen a lányok és a fúk egyszerre versenyeztek, a 259 indulóból 53 fő leány. Boróka összetettben 44. a lányok között pedig a 10. helyet érte el.

A 2021. évi Optimist VB-én, az olaszországi Garda tavon, Boróka (HUN1912) a lányok között a 10. helyet szerezte meg

Centiméterekre menő harc a 2021. évi Optimist Világbajnokságon, elől Boróka / Fotó: Matias Capizzano

2021. évi Optimist Magyar Bajnokság

A mai napon lezárult 2021. évi Magyar Bajnokságon megszerezte a 7. magyar bajnoki címét. A verseny második napján három futamból hármat nyert, ezzel együtt igen szoros volt a verseny minden napja. Nem csupán a női bajnoki címet érdemelte ki, hanem az ifjúsági bajnoki címet is (130 rajtoló hajóból). A hét különböző bajnoki címből ötszörös női magyar bajnok. Ezen felül kétszeres bajnok a fiúk között, 2018-ban serdülőként, és most ifiként. A mai nap igen sikeres lezárása az Optimist hajóban való vitorlázásának. A statisztikák szerint eddig a legtöbb bajnoki címet Boróka érte el, az osztályon belül. Eddig egyszer nyert abszolút bajnoki címet leány (Eszes Detta, 1987-ben).

A magyar bajnoki érmet jelentő célba érés örömteli pillanata

Bakóczy Róbert a klub vezetőedzője a célba érés után

Szalontai Bence a klub optimistiseinek edzője a célba érés után

Gratulációk díjátadáskor

Az első hat helyezett Balatonfűzfőn

A végén már ennyire szoros volt a küzdelem

2021 augusztusában került sor a 2020. évi raglista díjátadóra

A 2020. évi Vitorlázók Ranglista Díjátadó Ünnepségére 2021. augusztus 26-án, Balatonfüreden, a Vitorlás Étteremben került sor. Boróka, ahogy már 2018-ban is, Berecz Zsombortól, a Tokiói Olimpia ezüstérmes vitorlázójától és Érdi Mária olimpikontól vehette át a díjat. Profi képekért klikk a képre!

Ahogy véget ér a vitorlásszezon, irány a havas hegyek!

„Remélhetőleg a következő síszezonban már szabadabban síelhetünk a külföldi sípályákon is! Tervben van néhány síverseny is, így például a 2022. évi DiákOlimpia, a 30. Honda Kupa és a Turizmus Kupa is!” – nyilatkozta a díjátadó után.