A síszövetség 2024. évi küldöttgyűléséről jelentkezünk

A küldöttgyűlés a tavalyi évben megalapított díjak és életműdíjak átadásával kezdődött meg. Részletek cikkünkben. Beszámoló.

A 2024. évi díjazottak / Kép: Gémes Renáta, skihungary.hu

Magyar Sí Szövetség díjat, melyet olyan a sísportot segítő és támogató személyeknek adja, aki az elmúlt években önzetlen segítségével hozzájárult a szövetség versenyeinek lebonyolításáért és/vagy működésért. Idén a díjat Góczy Antal vehette át.

Szabó Zoltánról díjat, melyet olyan a sísportot segítő és támogató személyeknek adja, aki az utánpótlás és tömegsportban elvégzett tevékenységével hozzájárult a szövetség sikereihez. Idén a díjat Fehér Gyula vehette át.

Kővári Károlyné díjat, melyet olyan a sísportot segítő és támogató személyeknek adja, aki a versenysportban elvégzett tevékenységével hozzájárult a szövetség sikereihez. Idén a díjat Gál Ágota vehette át.

Az év legsikeresebb sportklubjának díjat, mely díjat a legeredményesebb klub kapja az elnökség döntése alapján. Idén a díjat a Vasas SC képviselője, Tóth Etre vehette át.

Életműdíjat három személy kapta meg: Gönci András, Kovács Gedeon valamint Rosivall Zoltán.

Magas részvétel mellett zajlott a küldöttgyűlés / Kép: Fehér Gyula, sieljitthon.hu

Dr. Fürtsner József elnök az elnökségi beszámolójában elmondta, hogy a közelmúltban az Európai Sí Szövetség az alelnökéve választotta, így az idén szeptemberben lejáró elnöki mandátuma után nem indul újra a Magyar Sí Szövetség elnöki pozíciójáért. Az elnöki beszámolót, az alpesi és északi szakág beszámolóját, az ellenőrző bizottság beszámolóját, valamint a könyvvizsgálói jelentést a megjelentek elfogadták. A 2023. évi gazdasági beszámolót és a 2024. évi tervezett költségvetést azonban nem, így 30 napon belül újabb küldöttgyűlést hív össze a Magyar Sí Szövetség. További részletek itt elérhetők:

http://skihungary.hu/component/content/article/9-hirek/1535-kuldottgyulest-tartott-a-siszovetseg?Itemid=101

A síszövetség elnökségének mandátuma 2024 szeptemberében jár le, várhatóan ekkor kerül sor a rendes  Tisztújító Küldöttgyűlésre.