A sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenység, a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás is adókönnyítési csomagban szerepel

Klasztertagjaink jelentős részét érinti a koronavírus-járvány. Némi segítséget adhat az adókönnyítési csomag, melynek részleteit ismerteti az átvett cikkünk.

Kép: március 10-i klaszterülésünk a Síparkban

A turisztikai vállalkozások jelentős adó- és járulékkedvezményekben részesülhetnek.

A könnyítések milyen TEÁOR és TESZOR-számmal azonosított tevékenységet tényleges főtevékenységként végzőkre vonatkoznak? Kinek nem kell szociláis hozzájárulást fizetni? Kikre vonatkoznak a könnyített járulékfizetés és a szakképzési hozzájárulás elengedése?

Minden ilyen jellegű kérdésre jól átlátható módon ad választ a Turizmus.com tegnap megjelent cikke. 

Érdemes részletes elolvasni a cikket, hiszen sokszor azokra is vonatkoznak az átmeneti adókönnyítések, akik nem nagy céget képviselnek, hanem azokra is, akik akár csak egyszemélyes cégként működnek.

Egész biztos, hogy több klasztertagunkat érinti: sem a fizetési moratórium ideje alatt, sem a fizetési moratórium lejártát követően nem lehet a tőketartozást fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével megnövelni. A Magyar Közlönyben tegnapi napon kihirdetett, a fizetési moratórium részletszabályairól szóló 62/2020. számú kormányrendelet, amely a 47/2020. kormányrendeletben foglaltakat pontosítja. A lényeget jól foglalja össze az adózóna.hu cikke.

A jövőben további átmeneti adókönnyítések várhatók a kormány részéről.