Friss havas képeket kaptunk a Pécsi Sípályáról

A hóréteg vastagsága ma reggelre már meghaladta a 30 centimétert, közelít a 40 cm felé!

Képeket ma reggel kaptuk dr. Tóth Ákostól, a síszakosztály vezetőjétől

A cikk frissítve: 2020. március 25. 19:46

Dr. Tóth Ákos a PVSK síszakosztály vezetője elmondta: ma reggelre tovább hízott a hótakaró, így már bőven 30 cm felett van a hóréteg vastagsága. A hideg levegő várhatóan két napig továbbra is megmarad, napközben sem megy pozitív tartományba a hőmérséklet. Sajnos a koronavírus-járvány miatt se a síházat, se a sífelvonót nem tudják megnyitni. Pedig micsoda lehetőség lenne végre egy nagyot sízni a természet ajándékán!

Az időkép elő webkameráján – a borult, havas idő rossz látási viszonyai mellett – visszanézhető, hogy néhány igazán lelkes síző ezen havas napokban a lehetőséget kihasználja, gyalogol felfele, siklik lefele. A „gyalogsízés” nem tiltott, sőt ajánlott, hiszen ennél tisztább és frissebb levegőt nem találhatunk máshol, mint a hazai hegyeinkben.

A fenti három képre kattintva elérhető az elő webkamera képe!

Reméljük jövőre már a síszezon elején leesik legalább ennyi hó és addigra már egész biztos, hogy a koronavírus-járvány is véget ér.  Addigra megújul a síház is!

Az alábbi videó még március 24-én kedden készült!

Ez a videó pedig már a mai napon, március 25-én.

Közzétette: Pécsi Sípálya – 2020. március 25., szerda

A Pécsi Sípályán több, mint 20 cm hó hullott, jelenleg is havazik. Sajnos azonban a járvány miatt nem tud indulni a sífelvonó.