Államtitkári szintű egyeztetések a Földművelésügyi Minisztériumban

Klaszterünk havas sípályával rendelkező delegációját fogadta
Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, majd V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is.

Klaszterünk 26 tagszervezetéből 10 havas sípályával rendelkezik. Annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni az egyre növekvő téli tömegsport, és a hazai síturizmus igényeit – részben a már meglévő síközpontokra alapozva –  jelentős fejlesztéseket tervezünk a következő években. Ennek érdekében szükség van az adott terület tulajdonosaival, kezelőivel folytatott szorosabb együttműködésre. A magyarországi síközpontok nagyobb részben állami tulajdonú, erdészeti Zrt.-k által kezelt, többségében természetvédelmi védettség alatt álló ingatlanokon találhatóak. Az eddigi eredményeink elérésében nagy szerepük van az egyes erdőgazdaságokkal kialakított jó együttműködésnek, melyet szeretnénk szorosabbra fűzni a kölcsönös előnyök figyelembevételével.

Fontosnak érezzük, hogy a különböző felek  megismerjék egymás szempontjait, ismereteiket egyeztessék. Tárgyalásaink jó előkészítettsége és egymás felé nyitottság lehetővé tette, hogy megbeszéléseink kifejezetten konstruktívvá válhattak. További tárgyalások, egyeztetések szükségesek, melyek során remélhetőleg szorosabb együttműködés jöhet létre a felek között. Kerekasztal tárgyalások előkészítése is felmerült, ahol minden érdekelt fél megismerheti egymás szempontrendszereit. Remélhetőleg sikerül  összehangolni. a kommunikációt is. Feladat van bőven!