Átadás: 46 millió forint kormányzati támogatással megújult a Bánkúti Síklub

A Bánkúti Síklub klaszterünk csapatához négy évvel ezelőtt, 2016 áprilisában csatlakozott. A tegnapi napon átadott jelentős fejlesztéssel még nem dőlhetünk hátra, többek között még hátra van a hóágyúzás feltételeinek megvalósítása is.

Részletes beszámoló a képre kattintva! Fotó: Mocsári László – minap.hu

Az átadóünnepségen Gramantik Csaba, a klub elnöke – többek között – elmondta: „Az épület átalakításával négy, saját fürdővel rendelkező, igényesen bútorozott szobát alakítottunk ki húsz vendég számára. Az elavult gépészeti és villamoshálózatot lecserélték, a tetőszerkezetet és a sérült homlokzatot felújítottuk. Ezen túl a vendégek kényelme érdekében a társalgó és a közös használatú vizesblokkok is teljesen újjászülettek.”

A téli szezonban a sokszor jelentős vendégforgalom miatt külső büfét is telepítettek, a sípályák minősége érdemben megváltozik a következő idényre, hiszen egy korszerű, Prinoth Leitwolf típusú hótaposógépet is vásárolt a síklub.

Szlovákiából érkezett a Leitwolf/Prinoth  típusú hótaposó gép, még tavaly novemberben

Hóban bővelkedett a két évvel ezelőtti tél, reméljük a következő tél is sok havat hoz Bánkútra is!

További jó hír, hogy a Pécsi Sípályát üzemeltető PVSK-hoz is megérkezett a kormányzati támogatás összege. A sífelvonó felső állomásánál lévő síház felújítása az elsődleges cél, a szükséges tervek már elkészültek, várhatóan egy éven belül itt is megvalósulhatnak a fejlesztések!

A Bánkúti turistaház felújításáról és átadóünnepségéről bőséges cikket és képekben gazdag képgalériát találhatunk a minap.hu oldalán.

További mai hírünk:

Hazai hegyvidékeink egyike: a “Gyógyító Mátra!”