Átadásra került a Zsindelyes Vendégház Dobogókőn

A nagyközönség számára 2022. október 17-én nyit a vendégház. A kandalló megmaradt.

A vendéglő épületét Makovecz Imre 1979-ben készített tervei alapján 1980-ban építették meg. Eredetileg azzal a céllal épült, hogy a közeli sífelvonó villanymotorja ne a szabadban legyen, valamint, hogy a síelőknek melegedési lehetőséget biztosítson.

Lőrincz László, az alapítvány elnöke elmondta: “A bővítésre azért volt szükség, mert már húsz évvel ezelőtt kinőttük az épületet. 2003-ban szintén Makovecz Imre készítette el a bővítés terveit, és már akkor megkaptuk a jogerős építési engedélyeket. A hosszú várakozás után idén végre átadásra kerülhetett a kibővített épület”

Makovecz Imre terve a mai napon megvalósult, az épület jelentősen kibővült.

Szívből gratulálunk Lőrincz László kitartó és lelkiismeretes szervező munkájához!

Balról: Dr. Gálik Gábor társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint a kiemelt kulturális beruházásokért felelős egykori helyettes államtitkár, Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Lőrincz László Dobogókőért Közhasznú Alapítvány elnöke közösen vágta át az átadási szalagot.

A sípálya felé néző homlokzat / Képek: F.Gy.

A déli homlokzat

Az átadó ünnepség szűk körben zajlott

A régi sífelvonó helyén egy kétüléses, négyévszakos felvonó hamarosan kivitelezési fázisba kerülhet

2021 tavaszán jártunk utoljára a helyszínen, az akkori beszámolónk itt elérhető. Későbbiekben részleteiben is bemutatjuk az épületet és annak környezetét.