Beszámoló a Felső-Mátrára fókuszáló közös gondolkodásra invitáló találkozóról

Klaszterünk kezdeményezésére, a Sípark meghívására május 25-én első alkalommal ültek össze a Felső-Mátrában működő helyi vállalkozók, illetve hat klasztertag szervezet.

Beszámoló:

A meghívást elfogadta a Silver Apartman Club Hotel , a Motem Vendégház, a Darázshegyi Vendégház , a KétkerékVendégház, az Ágasvári Turistaház, a Béterv Vendéglő, illetve klasztertagjaink közül: 3 Patak Panzió képviseletében Előházi Péter, aki egyúttal Mátraszentimre alpolgármestere , ill. tag: Felső-Mátrai Diák Sport Egyesület, továbbá: Klein Péter- Galyatető Nagyszálló (Hunguest Hotels), Klausmann Viktor- Magyar Síakadémia, dr. Bene Csaba- Hedo-Kft ( Kékestető), Győrújbarátról- Schéder Tamás, valamint házigazdaként, Sípark- Kőrösi Péter és Kőrösi Erika, illetve klaszterünk elnöke, Fehér Gyula- Skioutlet.hu.

Köszöntőjében Kőrösi Péter kiemelte az összefogás szükségességének fontosságát, példaként hozva klaszterünk eredményeit.  Fehér Gyula javasolta, hogy a helyi turisztikai fejlesztésekben érdekelt felek írásban foglalják össze gondjaikat, hosszútávú elképzelésiket és találják meg az összefogás felületeit. Ezek után lehetőséget lát egy olyan találkozó megszervezésére, ahol fontosabb döntéshozókkal közösen folytatódhat az együttgondolkodás. Elmondta: az év végéig további kiemelt turisztikai területek kerülnek kijelölésre, a Mátra-vidéknek is van esélye ebbe bekerülni, ezért át kell gondolni a szélesebb összefogás irányait. Klausmann Viktor kihangsúlyozta: az idei tél különösen rávilágított bizonyos hiányosságokra. Egyetértés van a személy,- vagyonbiztonság , a mentés, a balesetmegelőzés, katasztrófavédelem területén szükséges együttműködések szélesítésében. A megjelentek külön-külön megfogalmazták igényüket az összefogásra. A találkozó végén a felek abban maradtak, hogy a Montem Vendégház ügyvezetője, Nagykovácsy Tibor június 6-ig összegyűjti és rendezi az ötleteket. Amennyiben valóban sikerül egybefogni a feleket, következhet a Galyatető Nagyszállóban tervezett szélesebb körű egyeztetés, ahol már szélesebb körben folytatódhat a diskurzus.

Kőrösi Péter bejelentette: néhány napon belül 10 darab szarvasmarha fog legelni a sípályán! Ezzel az újdonsággal várhatóan sokakat fellehet csábítani a Felső-Mátrába a nyári időszakban is.

Kép: Hóhatár Hütte 2017. május 25.

Kép: Mátraszentistván – sípálya alsó szakasza