Beszámoló a Turizmus Summit 2018 konferenciáról

A rendezvényen beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Guller Zoltán, a MTÜ vezérigazgatója, és Farkas Dávid vezérigazgató-helyettes. Klaszterünk elnökének összefoglalója.

Néhány gondolat, tapasztalat, melyet síklaszterünk szempontjából nem lehet, nem észrevenni:

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hangsúlyozta: a hazai turizmusban kiemelkedően fontosak az ütőerek, ugyanakkor minden egyes hajszálérre is oda kell figyelni, minden lehetőséget meg kell ragadni. Ebből a gondolatból kiindulva – az állam részéről kellő figyelmet és támogatást eddig is kapott, és várhatóan kapni fog a hazai síturizmus is.

Eddig még nem történt meg a Mátra – Bükk vidék kiemelt turisztikai térséggé nyilvánítása. A konferencián bemutatott prezentációkban észre kellett venni, hogy a „Mátra – Bükk vidék” hangsúlyozottan, többször is képbe került, így remélhetőleg hamarosan előrelépés várható ezen a téren is.

A konferenciával kapcsolatos érdekesebb videók:

Elkészült és bemutatásra került az új turisztikai országmárkához tartozó „WOW – Hungary” imázsfilm. Csaknem az egész országot bejáró különböző forgatócsoportok – 6.420 kilométert utazva – állították össze a filmet. 35 napnyi előkészítés után, 22 napon át forgattak közel száz helyszínen:

A vidéki Magyarországot népszerűsítő „WOW – Hungary” kampányon felül,  hamarosan újra elindul a Budapestre koncentráló „Spice of Europe” kampány is. Budapestet bemutató új kampányfilm:

Meglepetés fellépő Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész volt.

A Hazatalál című dalának videoklipje itt vált nyilvánossá. A konferencián való fellépésének időpontjával megegyezően feltöltésre került a közösségi videómegosztón:

A konferencián Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is részt vett.  Részletes kormányzati beszámoló és teljes miniszterelnöki beszéd itt,  negyedórás beszédéből másfél perces összefoglaló pedig itt:

Turizmus Summit 2018

Turizmus Summit 2018

Közzétette: Orbán Viktor – 2018. október 16., kedd

 

Az összeállítást és a rövid beszámolót készítette: Fehér Gyula, síklaszterünk elnöke

Kép: Turizmus Summit 2018  – Egerszalók háttérkép