Bükki síkörút, második állomás: Bánkút

Január 28-án, jó hidegben, viszont szép napos időben sikerült egy nap alatt bejárni négy különböző síterepet a Bükkben.

Akinek jó a szeme: hátul az Alacsony- és Magas-Tátra hegygerince fehérlik

Szerző: F.Gy. /SkiOutlet.hu

Érkezésünkkor, a síszezon második napján a természetes hó megérkezésnek köszönhetően, sok lelkes síző élvezte a gyönyörű időjárást. A kilátás is pazar volt: a szemünket (ha már nem lehetünk ott) a Tátra látványa gyönyörködtette.

Bánkút honlapjáért klikk a képre!

A szánkózókat kellő méretű kiírás tájékoztatja: a sípályán szánkózni tilos! Szánkózókkal csak a parkolóban találkoztunk szerencsére.

Ez a kép még a nyitás napján készült – Fotó: Bánkúti Síklub fb.

A napsütés 11 óra körül érkezik be a völgybe. Jól esett a napfény. Főleg miskolciakkal találkoztunk, de voltak többen egész távoli helyekről is.

Jó pálya, jó hó, olykor akadozó felvonó, de a sízők lelkesek és nagyon  boldogak rótták a köröket! A közeli Szlovákiában msot minden síterep zárva, itt szabadon lehet síelni szerencsére. Bánkúton nincs buliturizmus, nincs külföldi síturista, így teljesen érthető, hogy nincs korlátozás a nyitvatartást illetően, csupán az általános Covid-járvány védelmi szabályozásokat kell betartani.

A sípályákon most nincs tömeg, jól elfértünk. A következő napokban további, akár jelentősebb havazás is valószínű, ezzel párhuzamosan több felvonó beindítása is tervben van (összesen 7 sífelvonó  és 3,3 km hosszúságú sípálya van Bánkúton).

Csodás téli táj, kellemes környezet. Jókedvű síző emberek. Jó levegő! Mi kell még a boldogsághoz?!

Parkolás Bánkúton:

Itt ugyan balra lekanyarodhatunk a Bánkúti Síházhoz, de a hóban csak terepjáróval kockázatmentes. 

Inkább menjünk tovább egyenes a sípálya felső részéhez az aszfaltúton. A parkolást szabályozó táblákra érdemes odafigyelni!

Legfrissebb bánkúti hírek elérhetők itt.

Bükki síkörút, első állomás: Szilvásvárad

Egynapos síkörút Bükk négy síterepén