Decemberben jelenik meg a Skiplus Magazine

Évi egyszeri megjelenés várható a színes és igényes magazinból, izgalommal várjuk!

Készül a címlapfotó / Kép: skiplus_magazine Instagram

Fencsik Tamás újságíró a magazin lapalapítója 2023 február közepén indította, egyenlőre próbaüzemben működő a Skip+ internetes honlapját. Már ekkor megvolt benne a szándék, hogy havassportok szerelmeseit izgalmas és tartalmas nyomtatott magazinnal köszönthesse a 2023/2024-es síszezon kezdetén.

A magazinról:

Mondanivaló nélkül nincs újság, mondanivalóhoz pedig címlap és címlapsztori kell.

A mondanivaló a Ski+ magazin esetében egyszerű: a síelés mindenkié.

A tézist, vagy akár hitvallást igazolni kell, épp ezért kértük fel (szigorúan ábécé sorrendben haladva) Béres Alexandra fitnesz világbajnokot és hobbisíelőt, Grozner Ricsi, vitorlázó- és parasíelő-fenomént, illetve Kékesi Márton, válogatott-olimpikon síelőt, hogy álljon kameránk elé.

A velük készült interjúban a három sportember kifejezetten a sporttal kapcsolatos motivációiról és érzéseiről, karrierútjuk kudarcairól és sikereiről, illetve a versenysportnak az identitásra gyakorolt hatásáról beszélget.

Az újság hasábjain külön szerepet kap a parasport, emellett szó lesz a hazai síoktatás világáról, a hallássérültek edzéséről. A sífutás világába a Normafán keresztül nyújt betekintést a lap.

Oldalainkon közöljük a Franz Klammer nevével fémjelzett World Ski Test katalógusát, benne a 2023-2024-es új modellekkel – a fekete ragasztóval fedett léceket márciusban és áprilisban próbálta ki egy síversenyzőkből és szakírókból álló csapat, a léceket három kategóriában (alpesi, freeride és túrasí), és három helyszínen tesztelték.

A szakmai vonalon túl: hütteételek egy Michelin-csillagos séf konyhájából, portré Michal Bekes gyorsasági síelőről (248 km/órával jelenleg a világ hetedik legjobbja, egyben a Tátra leggyorsabbja), szintén portré egy szlovák túrasíelőről, aki splitboarddal vág neki a hegynek, illetve egy írás Mikaela Shiffrinről, a sítörténelem (eddigi) legeredményesebb síelőjéről.

Hogy az utazást se hagyjuk ki: riportot közlünk a 2023-as obertauerni Gamsleiten Kriteriumról, illetve a krvaveci Gourmet Ljubljana Cupról. A Gourmet Cup lényege: szlovén topséfek főznek a pálya alján, míg odafent síversenyt rendeznek. Prosecco és osztriga a kézben, a lábon viszont síbakancs. A járás néha nehézkes, de az érzés mégis könnyű.