Az Interski Kongresszus élménybeszámolóján jártunk

Tegnap a Testnevelési Egyetem Melbourne termében egy közel 50 fő résztvevő élvezhette a valóban érdekes beszámolókat.

Az élménybeszámoló résztvevőit dr. Egri Katalin delegációvezető üdvözölte

Kulisszák mögé kaphattunk bepillantás a 24 fős delegáció munkájába. Dr. Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségi (SMSZ) elnöke elmondta, hogy a négyévenként megrendezésre kerülő Interski kongresszus hosszú felkészülést igényelt. Különös kihívás volt a két síszezont is érintő covid időszak. Nagy szerencse, hogy Magyarországon (szemben a legtöbb alpesi országgal) engedélyezett tevékenység volt a síelés, a sífelvonók használata. Ebben az időszakban a csapat Mátraszentistvánban, a Síparkban tudott felkészülni. A finnországi Leviben szereplő tíz fős Hungarian Interski Demo Team összeállítását és felkészítését a technikai program keretében Kovács Tamás Máriusz végezte. A democsapatot a síelők.hu portál mutatta be március végi cikkében.

Mit üzennek a INTERSKI magyar delegáció tagjai a síelőknek?

Jó volt látni és hallani a sok komoly és lelkes beszámolót, belelátni a sok, különböző kihívásba, a rendkívül szoros programba. Ahogy elhangzott, az időjárás érdekesen alakult, hiszen szinte minden éjjel jól látszott a csodálatos sarki fény – melyet a helyiek is igen ritkán láthatnak.

A hőmérséklet napközben -15 és -20 C fok között mozgott, de éjszaka rendszerint – 30 C fok alá süllyedt, így waxra gyakorlatilag nem volt szükség – mivel azok inkább fékezték volna a sílécek siklását. A nap viszont szinte végig sütött, még este 8 órakor is!

A záró nap is jól sikerült, erről szól a lenti videófilm

A beszámolókból kiderült, hogy a magyar csapat workshopjára volt talán a legnagyobb érdeklődés. Az itt elsajátított tudásismeret, más országok résztvevői szerint igen hasznos volt – újabb kiegészítő információt tudtak hazavinni.

Érdemes megtekinteni az SMSZ legnézettebb, élváltásról szóló videóját