Egy nehezen induló síszezon elején kell „hajóznunk”

Optimizmus nélkül soha nem lettem volna vállalkozó! – mondja Fehér Gyula, a SkiOutlet.hu síszaküzlet tulajdonosa. Riport.

Mindig optimistán kell előre tekinteni, családommal így gondoljuk!

Optimizmus nélkül soha nem lettem volna vállalkozó! – mondja Fehér Gyula, a SkiOutlet.hu síszaküzlet tulajdonosa. Riport.

Ha lehet, kezdjünk valami jóval! Vannak jó hírek is a tarsolyban?

Igen, szerencsére most is vannak! Holnapi napon, vasárnap kezdjük meg üzletünkben a 28. adventi időszakot és ennek önmagában is örülnünk kell! Általában ettől az időponttól egészen március közepéig a vasárnapi napokon is nyitva van síszaküzletünk.

A másik jó hír, hogy a lassan már 30 éve az általunk szervezett országos amatőr gyermek síverseny, a HONDA Kupa mellett szponzoraink a nehézségek ellenére is kitartanak. Így egészen biztos, hogy ebben a szezonban is megrendezhetjük a nagy múltra visszatekintő versenyt!

További jó hírünk, hogy 15 év után megújult honlapunk, minden egyes termék fényképen is megtalálható. Honlapunk viszonylag könnyen átalakítható webshoppá, bár ezt nem tervezzük, mivel a legtöbb termék felpróbálása kihagyhatatlan. A sícipő kiválasztásához például biztosan fel kell próbálni legalább 3-4 pár más-más sícipőt, a sínadrág hasonló téma.

Azért mégsem olyan vidám ez a szezonkezdet!

Igen, kétségtelen tény, hogy a járvány második hulláma sokak számára tragikus egészségügyi problémákat okoz, ugyanakkor nem szabad elfelejteni: a szabad levegőn való mozgás minden ember számára mentálisan és fizikálisan is  gyógyszer! Habár a november havi bevételünk jelentős visszaesést mutat, mégis jó szembesülni azzal, hogy vannak optimista vásárlóink, akik bíznak abban, hogy előbb-utóbb újra a havon lehetnek! Megmondom őszintén, sok erőt kapunk a lelkes vásárlóinktól. Bár a helyzet jelenleg nem túl vidám, de a járvány  remélhetőleg hamarabb fog lefutni, mint maga a felfutás időtartama volt. Van esély arra, hogy a síszezon derekára jelentősen javulni fog  a helyzet.

A Honda Kupa tényleg igen régi és népszerű rendezvény a családosok között. Van valami aktuális, friss hír ezzel kapcsolatban?

Igen, van! Jelenlegi elképzelésünk szerint 2021. február 6-án, Donovalyban kerül megrendezésre a verseny. A 2021. évi verseny fővédnökségét elvállalta Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke, aki személyes jelenlétét is megígérte! Mindenre felkészültünk. Amennyiben esetleg  a járványhelyzet nem tenné lehetővé a szlovákiai helyszínen való rendezést, akkor Mátraszentistvánban kerül lebonyolításra a HONDA Kupa.  Pont tegnap vettük át azt a 250 darab ajándéktárgyat, melyet a rajtolók kapnak a főtámogatótól.  A versenykiírás a SkiOutlet.hu honlapján, ezen az aloldalon akkor kerül feltöltésre, amikor már biztosabbat tudunk.

Honda Kupa eredményhirdetése

Mire számíthatnak a sísportot kedvelők?

No, erre tényleg nehéz válaszolni! Vásárlóink szinte mindegyike optimista, aki pedig nem tér be hozzánk, az valószínűleg nem annyira. Európa legnagyobb síhatalma, Ausztria biztosan nyitni fogja a síterepeit, a kérdés csak annyi, hogy mikor és milyen feltételek mellett. (A svájci, svéd, norvég, finn síterepek folyamatosan nyitva vannak.) Ha pedig nyitnak az osztrák sípályák, akkor nem lehet akadálya a hazai sípályák nyitásának sem. A járvánnyal kapcsolatos kockázatok itthon jóval kisebbek, hiszen itthon kizárólag a belföldi látogatókra számíthatnak az odalátogatók és az üzemeltetők. A „hütteparty”-zás idehaza nem is volt jellemző. Nem lesz nehéz lemondani az esti bározásokról – csak síelhessünk végre! Egy hosszú hazai síszezon jelentősen segítené a forgalom egyenletesebb eloszlását. Szerencsére a jövő hétre hideg időt mondanak, így a hóágyúzások megkezdése szinte teljes mértékben biztosnak mondható. Ha pedig némi hó is esne, akkor tényleg érdemes kimenni a hegyi jó levegőre. Ezt semmi nem gátolja!

Professzor Kollár Lajost,  Kásler Miklós miniszter járványügyi főtanácsadóját tudom idézni: “A szabad levegőn végzett mindenfajta mozgás hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A sítúrát tervezők figyelmét én is arra hívnám fel, hogy a közösségi helyiségekben, felvonóknál, melegedőkben tartsák be a védőtávolságot.”

(rizsoo)