Mikor indul a hazai síszezon?

Remélhetőleg minél előbb, viszont annak pontos időpontját most még nem lehet tudni.

Kép: Mátraszentistván Sípark

Mikor indul a hazai síszezon?

Ahogy közeleg a tél, egyre többekben merül fel joggal ez a kérdés. A sajtóban is egyre többen nyilatkoznak a kérdés kapcsán. Összeszedtük a nyilatkozók véleményét.

„Egyre bíznak a hazai síszezonban, amely osztrák mintát követ”

címmel a mai napon megjelent Magyar Nemzetben többen is nyilatkoztak a kérdésben, ezekből emelünk ki néhány mondatot.  Klausmann Viktor a Magyar Síakadémia elnöke : „Mivel a vírus alapvetően a tüdőt támadja meg, mindenképpen ajánlatos az egészséges helyek felkeresése az elkövetkező időkben.”

Professzor Kollár Lajos, Kásler Miklós miniszter járványügyi főtanácsadója: „A szabad levegőn végzett mindenfajta mozgás hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A sítúrát tervezők figyelmét én is arra hívnám fel, hogy a közösségi helyiségekben, felvonókban, melegedőkben tartsák be a védőtávolságot.

Tegnap Wesselényi Andrea a síelők.hu főszerkesztője a külföldi esélyekről, Ebele Bálint,  (Síaréna marketingvezetője) az eplényi sípályák kapcsán nyilatkozott az InfoRádiónak.

Hazánkban a síszezon általában karácsony körül szokott kezdődni. Amióta több helyen hógyártó berendezések is működnek, a síszezon korábban is elindulhatott. A most következő síszezon indítását – az időjárási viszonyokon felül – természetesen a koronajárvány is befolyásolja. Az osztrák síterepeken elfogadott protokoll előírások a hazai síterepeken is elfogadott normák lehetnek. (szerk.)

Klaszterünk elnöksége két héttel ezelőtt kiadott rövid közleménye mai napig érvényes. Remélhetőleg december hónapban már havas tájban gyönyörködhetünk, síléccel a talpunkon!

Szerkesztette. F.Gy.

Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter közleménye