Egységes síbérlet rendszer Magyarországon?

Hargita megyében már van ilyen!

Hargita Sírégió egységes sípályarendszerhez két újabb szolgáltató csatlakozott. Így az egyszer megvásárolt kártyát már hat különböző síterepen lehet használni.

A hat síterep: két bucsini, csomafalvi,  hargitafürdői,  homoródfürdői és a csíksomlyói. További részletek a lenti videóban:

A SkiData rendszer a magyarországi sízők számára jól ismert, hiszen nemcsak a környező országokban, hanem már idehaza is több síterep használja a rendszert.

Egységes síbérlet rendszer Magyarországon?

A hazai sípályák népszerűségét valószínűleg nagy mértékben növelné egy olyan egységes síbérlet rendszer, mely már jól ismertek a szomszédos országok síterepein. Klaszterünk azon tagjai akik havas sípályákat üzemeltetnek nyitottak egy ilyen rendszer kiépítésére. Sajnos ennek a rendszernek a megvalósítása komoly költség, azonban az nem kérdés, hogy ez a jövő. Klaszterünk tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a fejlesztésre a forrást megteremtsék, akár hazai vagy Európai Uniós forrásból.

Ha Hargita megye megtudta valósítani az egységes síbérlet rendszert, akkor talán nem reménytelen ennek magvalósítása hazánkban sem!

Székelyvarsági sípálya megnyitásáról az M1 is beszámolt:

Átadták Székelyföld első ülőliftes sípályáját

Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Madarasi Hargita sípályái kezdőknek, haladóknak és profiknak egyaránt megfelelőek.