Mátraszentistvánban kerül megrendezésre a Honda Kupa

Az eredetileg Donovalyba tervezett helyszín helyett, idén a Síparkban, 2021. február 8-án kerül megrendezésre a nagy múltra visszatekintő gyermek síverseny, a HONDA Kupa.

A kép még Donovalyban készült – idén itthon lesz a verseny!

HONDA Kupa 2021 versenykiírásért klikk a képre!

A már 29 éves múltra visszatekintő Országos Amatőr Gyermeksíbajnokságnak már két alkalommal is házigazdája volt  a Mátraszentistváni Sípark. SkiOutlet Kupa néven még  2009-ben , majd 2010-ben már HONDA KUPA néven.

A verseny tehát 11 év után visszatér a Mátrába! Az eltelt 29 év alatt összesen 14 alkalommal került megrendezésre a verseny Ausztriában, 1993-tól 2005-ig. Magyarországon három különböző helyszínen: a Bakonyban Eplény (HONDA Kupa), a Mátrában Kékestető (JEEP Kupa), illetve a Sípark volt a házigazda. Az utóbbi 9 esztendőben a Tátrában, Donovaly (Dóval) volt a vendéglátó. A járványhelyzet idén nem teszi lehetővé a külföldi síelést, ezért is esett a választás hazai helyszínre.

A Honda már 12 éve a főtámogató

A szervezők az idei versenyre is szeretettel várják a gyermekeket! A versenykiírás a mai napon került fel a szervezők honlapjára.

Kép: Mátraszentistván 2009. január 25.

HONDA Kupa 2021 versenykiírásért klikk a képre!

Fehér Gyula a verseny ötletgazdája, illetve az eltelt évek mindenkori versenyigazgatója elmondta: az elmúlt közel három évtized alatt, csak egyetlen egy évben nem volt főtámogatója a versenynek, amikor a gazdasági világválság (2009) általánosságban is megakadályozta a sport szponzorációkat. Szerencsére Fehér Gyula cége, a SkiOutlet.hu ebben a nehéz időszakban tudta vállalni az egész verseny lebonyolításnak költségeit. „Anyagiak miatt nem maradhat el a gyerekek és szülők között is igen népszerű, nagy múltú síverseny!”  – hangsúlyozta Fehér.

Az idei verseny előkészületi munkáit a járványhelyzet izgalmassá tette. Szerencsére a főtámogató, a HONDA ebben a nehéz helyzetben is kiáll a verseny mellett! Köszönet érte!

A Honda Kupa 2020. évi rövid beszámolója itt.

A világhálón rengeteg kép és videó található az előző évek versenyiről. Néhány videót feltettünk:

A jövő városi autója, a HONDA e

https://skioutlet.hu/