Hegyvidék újság: első havas hétvége a Normafán

Két cikket is bemutatunk a XII. kerület legfrissebb számából. Az egyik cikkben Mikó Gergely nyilatkozik, a másik cikk a normafai szánkózások történetével foglalkozik.

 Normafa Síház télen / Fotó: SkiOutlet.hu

„Ha még tíz-húsz centiméter havat a pályákra lehetne szórni, az a növényzet és az emberek számára is jobb lenne. Reméljük, a következő években megvalósulhatnak a hópótláshoz szükséges fejlesztések.”

„A múlt heti havazásnak köszönhetően a Normafa is fehérbe öltözött, hétvégén pedig, ahogy az ilyenkor lenni szokott, sokan mentek fel a hegytetőre szánkózni, síelni, vagy egyszerűen csak megcsodálni a hófedte erdőt. A látogatók nagy száma nem érte felkészületlenül a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézményt – mondta el lapunknak Mikó Gergely igazgató.” A cikk itt olvasható.

„A Hegyvidék adottságai szinte minden korban kedveztek a szabadtéri sportolás szerelmesei számára, mégis talán a 20. század első felében volt itt a legélénkebb a sportélet. Nyaranta teniszezni, golfozni, lovagolni, túrázni lehetett, hóesés után pedig megnyílt a terep a síelők, síugrók, korcsolyázók és szánkózók hadai előtt. Cikkünkben a szánkózás történetét mutatjuk be régi lapok beszámolói segítségével.”

A két cikk pdf formátumban is elérhető. Mikó Gergellyel készült interjú a 6. oldalon, a régi szánkózásokról szóló cikk pedig a 10. oldalon található.

2019. december eleji havazásról készült galéria az alábbi cikkben:

Normafa havazás után – GALÉRIA