Európa leghosszabb tókerülő versenye négy hét múlva rajtol, a sajtótájékoztatóra a verseny eredeti időpontjában került sor.

A M4 Sportcsatorna helikopterről is közvetíteni fogja az 52. Kékszalag tókerülő versenyt.

A 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj előkészületeiről a sajtótájékoztató tavalyi győztes hajó (Racing Django) fedélzetén zajlott / Kép: MVSZ

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta:

Bízom benne, sikerül még átláthatóbbá tennünk a versenyt. Az a szándékunk, hogy a rajttól a célig megmutassuk az összes fontos történést”. Kiemelte, a versenyen keresztül

mint egyfajta turisztikai attrakciót, be kell mutatniuk az egész Balatont 

is, a tó szépségeit, a környék összes jellegzetességét, a gasztronómiai érdekességeit és mindent, ami ehhez a versenyhez köthető.

Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta:

A hatósági korlátozó intézkedések feloldásával párhuzamosan jól érezhető, hogy a vitorlázóknak is egyre nagyobb kedve van versenyezni. Mivel sportágunk – egészségügyi szempontból is – teljesen biztonságos, így abban reménykedünk, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma akár megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot is.”

Zolnai György a Raiffeisen Bank vezérigazgatója többek között elmondta:

„Alapvetően azt szeretnénk elérni ezzel a szponzorációval – ez az üzlet része – hogy úgy, mint Ausztriában mi vagyunk a síelésnek a támogatója, a Raiffeisen, Magyarországon a vitorlás társadalom minket lásson, beigazoljon, mint a vitorlás társadalom bankja.”

 

52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: Online sajtótájékoztató

52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj: Online sajtótájékoztató a Racing Django fedélzetén!Itt megnézhetitek a teljes sajtótájékoztatót.MVSZ

Közzétette: Magyar Vitorlás Szövetség – 2020. július 2., csütörtök

Klaszterünk a Magyar Vitorlás Szövetséggel tavaly megkötött együttműködési megállapodásunk értelmében a felek a két sportág megismertetése, népszerűsítésére kölcsönösen törekednek.

Hírforrás: MVSZ