Hazai sípályáink nyáron is színes programokkal várják a látogatókat!

Erdőfürdő Kékestetőn, éjszakai libegőzés Eplényben, panorámaliftezés és Mátra MTB Maraton Mátraszentistvánban – néhány ajánlat hegyeink világából

Kép: Kékesi kilátótoronyból nyári kilátás nyugatra, a sípálya irányába

Hazai sípályáink nyári hasznosíthatósága egyre jelentősebb kihívás, mondhatjuk egyfajta olyan kapaszkodó, mely egyúttal segíti a téli időszakok üzemeltetésének gazdaságosságát is.  Szerencsére egyre többen fedezik fel hazánkban a hegyvidékek téli időszakon kívüli szépségét és kikapcsolódás aktív lehetőségeit . Hazai hegyvidékeink természeti szépsége sokszor önmagukban is csábító ajánlatot jelentenek, azonban a színes programok még többek számára jelentenek erős vonzerőt.

Néhány ajánlat hegyeink világából:

„Erdőfürdőzés” Kékestető körül:
Buja természet által határolt túrán apró, de erős hangyának érezhetjük majd magunkat a matuzsálemként fölénk magasodó 20-30 méteres fák lombjai alatt. A túra alatt nem a kilométerek legyőzésére koncentrálunk, hanem arra, hogy magunkba szívhassuk az erdő illatát, megnyugtató csendjét, és az öreg fák energetikus hatását. További részletek.

Augusztus 9-11. között minden nap éjfélig üzemel a libegő Eplényben! Hullócsillagokat a legjobb helyről!  A hegytetőről lehet csodálni a Perseidák meteorrajt! További részletek.

Augusztus utolsó és szeptember első napján panoráma liftezés Mátraszentistvánban! 2019. szeptember 1-én, a tavalyi évhez hasonlóan a Mátraszentistváni Síparkban kerül megrendezésre a Mátra Mountain Bike Maraton. Hosszútávon a férfi felnőtt, és a középtávon a nő felnőtt kategóriák 1-5. helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek. A teljes pénzdíj: 358 ezer forint! Részletek itt.