Hegyvidék TV: magyar síugrók találkozója a Normafánál

Az első budapesti síugrósáncot 1919. január 26-án adták át a Normafánál, 101 évvel később veterán síugrók nyilatkoztak a kerületi televíziónak.

Sok veterán síugró találkozott a Normafánál / Fotó: Fehér Gyula

A riportban többek között megszólal Csávás László, az 1964-es Innsbrucki Téli Olimpia magyar csapatának tagja, hétszeres magyar bajnok síugró és Kelemen Zoltán nyolcszoros magyar bajnok is. A találkozó aprópáját az adta, hogy bemutatásra került a magyar síugrásról szóló németnyelvű képeskönyv. A normafai helyszín nem véletlen, hiszen a sok nemzetközi, köztük olimpiai eredményt is elért versenyzők szinte mindegyike a Normafa síugró sáncain nőtt fel, illetve készült fel a nemzetközi viadalokra.

Aki többet szeretne megtudni a Normafa síugró sáncainak történetéről, annak ajánljuk a „Síugrás története” címmel megjelent, a Normafa Park oldalán található, Földváry Gergely történész által írt cikket. A több tucat fotóval illusztrált, 2019 decemberében megjelent cikkében részletesen bemutatja a Normafa síugró sáncainak történetét.

Siegmund Schmolli a könyv szerzője a könyvbemutatón elmondta, ez már a hetedik kiadványa. Eddig Ausztria, Svájc, Norvégia, Jugoszlávia, Németország és NDK síugrósportolóról jelentette meg a könyveit. 

A Hegyvidék Újság is riportban számolt be az eseményről.