Hol lehet síelni a közelgő hétvégén?

Szerencsére beköszöntött az igazi téli hideg és helyenként még természetes hó is hullott!

 

Sátoraljaújhelyen, Magas-hegy 2012. január 15.

Mátraszentistván

55-30 cm vastagságú hótakaró van a sípályákon. Friss hó is esett, jelenleg is havazik , eddig 5 cm természetes hó hullott. A síterep folyamatosan frissíti honlapján és közösségi oldalán az aktuális információkat. Csak síelők és snowboardosok tartózkodhatnak a Sípark területén, rekreációs célból! Nézelődőket, szánkósokat nem fogadnak!

Eplény

80 cm vastagságú hótakaró van a sípályákon. Működik mindkét ülőszékes felvonó, a csákányos liftek többsége is. A síterep folyamatosan frissíti honlapján és közösségi oldalán az aktuális információkat. Csak síelők és snowboardosok tartózkodhatnak a Síaréna területén, rekreációs célból! Nézelődőket, szánkósokat nem fogadnak!

Sátoraljaújhely

Most, pénteken, 11 órakor jelentették hivatalosan, hogy szombattól megnyitnak! A síterep folyamatosan frissíti közösségi oldalán az aktuális információkat.

Visegrád

A síterep a mai napon nyitott. A síterep folyamatosan frissíti honlapján és közösségi oldalán az aktuális információkat. Csak síelők és snowboardosok tartózkodhatnak a Síaréna területén, rekreációs célból! Nézelődőket, szánkósokat nem fogadnak!

Kékestető

A hétvégén csak a legfelső részen lévő 70 méter hosszúságú tanpálya üzemel, de folyamatosan gyárták a havat, így valószínűleg hétfőn már nyitni tudnak a déli sípályán.

Sífutni hol lehet?

Szerencsére az ország jelentős területén esett néhány centiméter hó és további néhány centiméter még várható, főleg az ország keleti felén. Normafánál és Galyatetőn már vannak sífutónyomok, de érdemes bárhol sífutni, akár az Alföldön is, ha van néhány centiméter természetes hó.

Többi síterepen mi a helyzet?

Sajnos ahol nincs hópótlásra lehetőség, ott továbbra is a természetes hó megérkeztében lehet reménykedni. Reméljük annak az ideje is megérkezik!

Érdemes korán, a nyitásra érkezni, így az első néhány óra nyugodtabb feltételeket biztosíthat!

Összeállítás frissítve: 2021.01.15. 12:20